AmosNews: Marea Loja Nationala Romana isi exprima regretul fata de decesul lui Radu Vasile

Marea Loja Nationala Romana "1880" a dat publicitatii, joi, un comunicat in care scrie despre fostul premier Radu Vasile ca a fost "un om de convingere, umanist cu vederi liberale, economist de talent, o personalitate marcanta a epocii contemporane".
"Suferinta l-a rapit temporar, dar acolo sus, la Orientul Etern, unde cu totii ne vom intalni, Radu Vasile va continua sa straluceasca. Om de cultura, intelectual rafinat, prim-ministru competent, Radu Vasile a fost in plus dotat, intr-o lume trista si adesea posomorata de zbuciumul vietii cotidiene, cu un umor rar cu care stia, in situatii uneori dificile, sa descreteasca fruntea interlocutorilor. Un om de convingere, umanist cu vederi liberale, economist de talent, Radu Vasile a fost o personalitate marcanta a epocii contemporane. Un personaj demn de Renasterea Italiana, credincios crestin fervent, biograf remarcabil al Sanctitatii Sale, Papa Ioan Paul al II-lea, Radu Vasile este si va ramane in sufletul tuturor celor care l-au cunoscut, al Fratilor care l-au indragit si apreciat, o figura luminoasa de neuitat", se arata in comunicatul semnat de G-ral (r) Bartolomeu Constantin Savoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane "1880".
Radu Vasile a decedat, miercuri, la varsta de 71 de ani, dupa ce a suferit mai multi ani de cancer de colon. Trupul sau neinsufletit a fost depus la Senat, unde va ramane pana vineri la ora 10.00 si unde toti cei care doresc ii pot aduce un ultim omagiu. Inmormantarea fostului premier va avea loc vineri, la Cimitirul Bellu Catolic.