Moshemordechai.ro : Liberte, egalite, chelcasoz

(...) Daca pana aici nu v-ati convins ca aveti de ce va mandri ca sunteti contribuabili ai statului roman, ca anul trecut ati votat schimbarea si ca o zguduim foarte democratic (ce naiba poate sa iasa rau cand coabiteaza viziunea despre putere a lui Basescu si cea atat de bine stiuta a pesedistilor?) , motiv pentru care telefoanele ne sunt ascultate in draci, atunci mai avem si piesa numarul trei care ar trebui sa va convinga.
Aia de la DNA, condus in spiritul schimbarii de Luluta Kovesi, l-au saltat pe directorul Antenei 1, care l-ar fi santajat pe un nea de la RCS-RDS. Hai sa montam niste detalii pe bijuteria asta. Intr-un foarte complicat an electoral, RCS-RDS scoate antenele din grila, motivand un litigiu comercial. Incepe o tocmeala si o paruiala la sange. Guvernul MRU cade, vine Ponta. Kovesi pleaca la Bruxelles, cateva luni, trimisa de Ponta, pe postul de incasatoare de diurna in euro. Vin alegerile, boii voteaza, Ponta e tot premier, Mona Piviniceru tot ministresa la justitie. Pe urma tanti Mona demisioneaza, Ponta se face interimar la justitie si numeste procurorii de prin parchete, in spiritul coabitarii si armoniei Zen. In tot timpul asta telefoanele sunt ascultate la greu, in dulcea noastra patrie, cu steag detinator de record Guiness. Pe urma un nea de la RDS-RCS zice ca el s-a simtit cam santajat, in timpul negocierii dintre firma la care lucra el si firma la care lucra Sorin Alexandrescu ( directorul Antenei 1). Motiv pentru care DNA-Kovesi il salta pe Alexandrescu, desi nu are niciun fel de competenta pe felia asta, iar "santajul" e discutabil - in logica asta totul devine suspect de santaj, de la scoaterea unor posturi din grila unei televiziuni din cablu, pana nu accepta conditiile impuse de cablist, pana la tocmeala cu zavragiul din piata, caruia ii provoc temeri serioase cand il anunt ca daca nu lasa din pret, cumpar de la alta taraba. In fine, deci l-au saltat. Chiar daca nu aveau competenta ( ceea ce e grav!), chiar daca pe site-ul lor se fac de rahat miscand in mod suspect tot felul de comunicate, chiar daca totul pute a altceva. Ideea e ca l-au saltat. Pe ce se bazeaza, totusi, acuzatiile? Pe declaratiile unui martor si pe eternele interceptari telefonice. Martorul e Mitica Dragomir - obiectul santajului. Adica ala spaguit de RDS, chestie pe care antenistul ameninta ca o dezvaluie! Durere!
Repet: Se asculta telefoanele la greu in tara asta. Si din cand in cand, mai ales cand se impute, mai e nevoie sa se fabrice si ceva dosare, oricat de stravezii, ca sa se justifice dementa ascultarilor. Ne aflam fix intr-un astfel de caz. Iar daca din toata golaneala asta iese ceva mai mult... si mai bine. Ca poate asta arestat, strans putin cu usa, le da pestele cel mare, sa se bucure si glanda coabitarii. Montarea cu "santajul" au mai folosit-o baietii o data, cand au mai rezolvat un caz, tot cu o televiziune in spate, Vantu. Dar nu va mai povestesc si cum a devenit Ghita patron de televiziune, ca ajunge pentru azi.
(...)