Jurnalul National : Ziua Internationala a Copilului. Guvernul si Ministerul de Interne isi deschid portile pentru cei mici

Copiii sunt invitati, astazi, sa-si etaleze talentul la desen pe asfalt chiar in curtea Guvernului, acolo unde vor putea lua si lectii de baschet sau badminton.
"De 1 iunie, toti copiii sunt invitati intre orele 10.00-12.00 in curtea Palatului Victoria sa participe la concursul de desene pe asfalt, la intalnirea cu personaje de poveste, la plimbari cu bicicleta, lectii de baschet si badminton. De asemenea, copiii prezenti vor putea sa scrie pe un panou mesaje si idei despre ce cred ca ar trebui sa faca Guvernul pentru ei. Cele mai frumoase desene si cele mai bune idei vor fi premiate. De asemenea, la ora 12.30, 50 de elevi merituosi din scolile bucurestene vor forma Guvernul copiilor, in prezenta primului-ministru Victor Ponta, a Ministrului Educatiei Nationale Remus Pricopie, a Ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu, precum si a altor membri ai Cabinetului", se arata in comunicatul postat pe site-ul Guvernului.
Si la ministerul de Interne micutii pot admira tehnica de lupta, dar si un elicopter adus special pentru aceasta ocazie. De asemenea vor fi expuse mai multe mijloace de interventie ale politistilor sau jandarmilor.
"Ministerul Afacerilor Interne va invita sambata, 1 iunie 2013, intre orele 09.00- 13.00, la cea de-a cincea editie a "Zilei Portilor Deschise pentru Copii" la M.A.I., eveniment organizat cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, pentru cei mici si nu numai.
Venind la noi de 1 iunie, aveti posibilitatea de a:
- Vizita sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe un traseu prestabilit care include sali speciale ale cladirii, cu istoric bogat, precum si celebrul balcon care marcheaza inceputul democratiei postbelice in Romania;
- Afla informatii despre cele mai importante activitati pe care lucratorii Ministerului Afacerilor Interne le deruleaza, in fiecare zi, pentru a asigura un climat de liniste si siguranta pentru cetatenii Romaniei;
- Beneficia de sfaturi preventive pe care este necesar sa le cunoasteti pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale;
- Va familiariza cu specificul si istoricul institutiei noastre;
- Afla oferta educationala existenta la nivelul institutiilor de invatamant ale M.A.I. (ofiteri, subofiteri si agenti), calea pe care puteti ajunge parte a sistemului de aparare si implementare a legii din Romania.
Pentru a veni in intampinarea asteptarilor voastre, am pregatit standuri expozitionale, unde va vom prezenta elemente de tehnica, materiale din dotarea structurilor participante, documente de epoca si inscrisuri referitoare la istoria institutiei", anunta MAI intr-un comunicat.