Infobrasov.net : Curtea Constitutionala se primeneste!

Surse din interiorul PSD si PNL au declarat ca Valer Dorneanu si Mona Pivniceru vor fi sustinuti de social-democrati si de liberali pentru a fi numiti judecatori la Curtea Constitutionala.
"Exista discutii in USL pentru cele doua posturi de judecatori la CCR. PSD il sustine pe Valer Dorneanu, iar liberalii intentioneaza sa o propuna pe Mona Pivnceru", au declarat sursele citate.
In locul Monei Pivnicieru la ministerul Justitiei, liberalii intentioneaza sa-l propuna pe Tudor Chiuariu, insa varianta nu este sustinuta de PSD, in special de Victor Ponta. Sursele citate sustin ca daca premierul Ponta nu accepta propunerea PNL s-ar putea merge si pe varianta unui tehnocrat.
Mandatul a trei judecatori expira in iunie. Este vorba Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, Aspazia Cojocaru si Ion Predescu, din partea Senatului. Conducerea Parlamentului a stabilit ca pana pe data de 18 martie fiecare grup parlamentar sa faca propuneri la Comisia juridica, pana pe data de 21 martie se vor discuta propunerile, iar pana la sfarsitul lunii martie sa fie numiti de catre Parlament. "Valer Dorneanu este unul din oamenii cei mai calificati pentru acest post", a spus premierul Victor Ponta, intrebat daca Dorneanu va fi porpus de USL pentru Curtea Constitutionala. Ponta nu a confirmat insa direct daca PSD il va sprijini pe acesta.