GSP.RO: Cum arata viata la Rahova pentru Gigi Becali

Patronul Stelei isi va petrece cel putin 2 ani intr-o celula de 26 de metri patrati cu 6 paturi suprapuse

Gigi Becali a ajuns ieri dimineata la Penitenciarul Rahova, acolo unde a inceput sa-si ispaseasca sentinta. Detinutii l-au primit ca pe un erou, scandind: "Becali in libertate!" si "Basescu, linga noi!". Pentru urmatoarele 21 de zile, Gigi se va afla in carantina si va imparti o celula cu celelalte doua personaje care au fost gasite vinovate in Dosarul Terenurilor: fostul ministru al apararii Victor Babiuc si fostul sef al Marelui Stat Major, generalul Dumitru Cioflina. In acest timp, va fi examinat psihologic si consiliat pentru a se putea adapta mai usor. Dupa aceasta perioada va fi mutat intr-o alta celula, cazarea urmind sa se faca in functie de pasiunile, nivelul intelectual si studiile fiecarui detinut. Aici va sta alaturi de alti 5 detinuti, intr-o incapere de 26 de metri patrati. Camera are paturi etajate si poate dispune si de televizor, daca cererea catre conducerea penitenciarului va fi acceptata. Totusi, acesta nu poate avea o diagonala mai mare de 54 de centimetri!

Inchis, doar noaptea

Cel mai probabil, Gigi Becali va beneficia de un regim semideschis, intrucit pedeapsa lui e mai mica de 5 ani de inchisoare. Astfel, va avea dreptul sa se plimbe in spatiile deschise din penitenciar, sa munceasca in afara acestuia, iar in timpul zilei usa celulei va ramine descuiata. In plus, zilnic, Becali va beneficia de 2 ore de activitati de recreere, adica biliard, tenis de masa, sala de forta sau darts. Patronul Stelei nu va avea acces la internet, insa e liber sa mearga la biblioteca ori de cite ori doreste.

Un pachet pe luna

Becali are dreptul sa primeasca doar un pachet de la familie pe luna, cu produse alimentare in greutate de maximum 10 kilograme, la care se poate adauga o cantitate de maximum 6 kg de fructe si legume si o cantitate de maximum 20 de litri de apa minerala sau bauturi racoritoare. In plus, cu ocazia zilei de nastere, a Pastelui sau a Craciunului, Gigi va mai avea dreptul la cite un pachet suplimentar. El nu va avea insa voie sa primeasca de acasa lapte, lamii, ceai, cafea sau produse alimentare care necesita incalzire, coacere sau fierbere.

375 lei pe saptamina

La Penitenciarul Rahova, detinutii nu au voie sa detina asupra lor bani. Acestia pot cumpara produse de la magazine cu un card emis de penitenciar in care sunt incluse sumele de bani primite de la familie. Telefoanele, ca si cumparaturile, se realizeaza cu acest card si exista si o limita de cheltuiala: jumatate din salariul minim pe economie, saptaminal, adica 375 de lei.

Garderoba lui Gigi la puscarie

10 perechi ciorapi
5 maiouri
5 tricouri
5 chiloti
3 pulovere
3 perechi incaltaminte
3 perechi pantaloni
3 perechi pantaloni scurti
2 pijamale
1 cojoc
1 pardesiu
1 pereche manusi
1 curea
1 fular

Ce-a mincat Becali ieri

Micul dejun: piine cu margarina si marmelada
Prinz: supa cu galuste si iahnie de fasole cu cirnati
Cina: tocanita de legume