Sport Magazin: Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci costă 50 de miliarde de dolari

Peste 50 de miliarde de dolari s-au cheltuit pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, care se vor desfasura intre 7-23 februarie 2014, aceasta fiind cea mai mare suma alocata vreodata pentru gazduirea unei editii a JO.
Pregatirile pentru eveniment au fost demarate in anul 2008, initial fiind prevazuti 12 miliarde de dolari pentru transformarea orasului Soci intr-un complex al sporturilor de iarna de talie internationala. S-au construit hoteluri si blocuri, partiile au fost dotate cu echipament modern si a fost modernizata reteaua de electricitate si de cale ferata. Banca de stat VEB a dat imprumuturi de peste 7 miliarde de dolari către companiile care construiesc parcul olimpic, printre acestea numarandu-se Gazprom, Rusal sau Basic Element.
Suma de 50 de miliarde de dolari este de 25 de ori mai mare decat cea cheltuita pentru organizarea ultimei editii a Jocurilor Olimpice de Iarna din Vancouver. De asemenea, cheltuielile pentru JO Soci depasesc costurile Jocurilor Olimpice de Vara din Beijing in 2008, care au insemnat 40 de miliarde de dolari.