ProSport : Nationala GROZAVA! Revansa dupa 18 ani: Elvetia - Romania 0-1
Pustiul aflat la prima convocare la nationala mare a reusit aseara sa aduca victoria Romaniei. Nationala lui Piturca a aratat bine in fata unei echipe care marca recent 5 goluri Germaniei

Pentru miile de ganduri ale lui Piturca nu se putea gasi un loc mai bun decat Elvetia. In linistea uneori enervanta din Lucerna, selectionerul a incercat sa gaseasca raspunsuri pentru intrebarile care vin fara oprire spre nationala lui. Ce facem fara Mutu? Mai vine sau nu Sapunaru? Avem solutii pentru preliminarii? Si sunt doar trei exemple ce vin in cap la o prima gandire.
In fata tricolorilor adunati de Piturca sta o echipa ciudata. O nationala a Elvetiei cu oameni care joaca meci de meci pe la cluburile tari din Europa, dar care nu pot sa formeze un intreg pe masura valorii lor individuale.
Problemele elvetienilor par sa fie la nivelul fundasilor laterali, Lichtsteiner si Ziegler, care sunt, cel putin in startul partidei, depasiti constant de ai nostri. Daniel Niculae scapa pe stanga, dar Grozav traieste prea puternic emotia primului imn si da peste poarta din cativa metri. Apoi Tanase isi face culoar in banda, dar din nou apare precipitarea la finalizare. Bourceanu, omul pe care Piturca il cere insistent pentru suturile de la distanta, da prea slab.

Avantaj doar la cornere

Treptat, tricolorii pierd ritmul. Din echipa care statea aproape perfect in teren si care isi enerva adversarul cu un pressing avansat, nationala devine o echipa inghesuita in propriul careu. Elvetienii au corner dupa corner, iar noi incepem sa existam doar din recuperarile istete de la mijloc. Ziegler e mai util in atac decat in aparare, dar trage pe langa poarta lui Lobont. Barnetta apare de niciunde ca sa le ia fata lui Gaman si Chiriches. Relaxarea lor, norocul nostru.

Debutantul-minune

Si apare Grozav. Dupa o ratare uriasa, atacantul vine cu un cap superb pentru primul gol sub tricolor. Faza tricolorilor il surprinde pe Senderos mult in fata in momentul centrarii lui Torje - jucator care arata in cateva momente cat dauneaza statul pe banca. Gicu se inalta cu freza lui gen Boateng, in timp ce Xhaka ii cade la picioare parca pentru a urmari mai bine cum mingea se duce in poarta. Piturca bate din palme si incepe schimbarile. Senderos vrea mai mult, dar nu in fiecare zi dai 5 goluri Germaniei.