Echipa de baschet masculin Energia Rovinari isi reia astazi pregatirile in vederea startului returului sezonului regulat al Diviziei A, cu doua "achizitii" in lot. Dupa o experienta nefericita in Liban, baschetbalistul american Porter Troupe a revenit la Energia, semnand un contract pe patru luni, cu optiune de prelungire la finalul sezonului. "Sunt bucuros si foarte motivat ca am revenit la Targu Jiu. Echipa joaca foarte bine in acest sezon si sper sa ajut Energia sa intre in play-off. Sansele de a ocupa unul dintre primele opt locuri ale clasamentului sunt foarte mari. Trebuie sa muncim mult, sa jucam tare si sa facem o aparare buna. Cat timp am fost plecat de la Energia, am calatorit foarte mult, am fost in Liban, am vazut lucruri noi, a fost un drum cu urcusuri si coborasuri. Mi-a fost foarte dor de Romania", a declarat Troupe pentru site-ul oficial al clubului.
Pe langa Troupe, la Targu Jiu mai este asteptat un pivot sarb, Rajko Kljajevic. "Sper ca venirea celor doi sa aduca echipei un plus de motivatie. Promit fanilor ca vom da tot ce putem pentru a accede in play-off. Vom avea primul meci acasa, pe 14 ianuarie si sunt sigur ca atmosfera din tribune ne va ajuta asa cum a facut-o de fiecare data", a declarat tehnicianul gorjenilor, Slobodan Nikolic.
La finalul turului sezonului regulat al Diviziei A de baschet masculin, Energia Rovinari a renuntat la trei jucatori straini, sarbul Milan Oluic si americanii Brandon Fields si Robert Gilles.