Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la postul The Money Channel, ca nu intentioneaza sa renunte la sefia fotbalului romanesc dupa disputarea finalei Ligii Europa, gazduita de "Arena Nationala", asa cum se zvonise in ultimul timp. "Raman si dupa finala Ligii Europa. Fotbalul romanesc este bine vazut afara. Vor fi in Bucuresti 40.000 de turisti cu ocazia meciului de pe 9 mai. 29-30% din banii care vor veni vor fi din cazare. Repartitia a fost de 9.000 de bilete pentru o echipa calificata in finala. Am discutat mult cu Platini si cu ceilalti membri pentru a obtine organizarea finalei Ligii Europa", a spus presedintele FRF. "Costurile totale duc la patru milioane de lei pentru gazonul de la marea finala. Trebuie schimbate toate straturile. Acum se vor scoate doar zece centimetri din terasamentul respectiv. Constructorul va suporta costuri de aproximativ 400.000 de euro. Trebuie luata aparatura pentru fotosinteza. Oricum, an de an se va schimba gazonul. Peste tot este asa acolo unde exista stadion acoperit", a punctat Mircea Sandu, fiind de parere ca Romania poate organiza si un Campionat European.
Mircea Sandu nu este deloc afectat de protestul suporterilor la adresa FRF, punctand ca nu are de gand sa se retraga. "Vom vedea care vor fi reactiile dupa finala. N-am vazut o poza cu batistele fluturand, asta in legatura cu prostestele facute la adresa presedintelui FRF. E dreptul lor sa faca aceasta campanie, dar nu vor avea sorti de izbanda, nu asa il determini pe un om sa renunte. Atata timp cat muncesc, imi fac proiectele, nu vad unde ar fi probleme", a spus Sandu, explicand si cum ar trebui sa fie "profilul" viitorului conducator al fotbalului autohton: "Cine vine in locul meu la FRF nu trebuie sa fie neaparat fost fotbalist, sa fie un bun manager, asta conteaza cel mai mult. Sunt multe exemple de fosti jucatori care pot veni la conducerea FRF. As mentiona aici toata echipa din 1994, la care se adauga Mutu si Chivu. Eu am mandat la Comitetul Executiv UEFA pana in 2015. Avem mai multe meciuri suspectate de blat, iar atentionarea vine din partea UEFA. Nu am nici o implicare, altii va vor da raspunsurile in legatura cu aceste dispute. Se tot discuta de blaturi, dar nu a fost adusa vreo proba niciodata".

Nemultumit
de conducatori

Sandu nu a ezitat nici un moment sa-i arate cu degetul pe cei care investesc in sportul romanesc, punctand ca nu sunt buni conducatori. "Nu avem manageri in fotbalul romanesc, avem in afaceri, dar in sport nu, iar aici ma refer la tot sportul. Nu avem o strategie facuta de guvern, nu exista asa ceva de 20 de ani incoace. Fotbalul este cu un pas inaintea celorlalte sporturi. Am avut alta iesire, alta vizibilitate", a concluzionat seful FRF.
Mircea Sandu a incheiat interviul, dezvaluind si noul obiectiv al tricolorilor: "Calificarea la EURO din 2016 este principala tinta a FRF pentru echipa nationala a Romaniei. Dupa acest episod, noi spunem ca vor fi calificari succesive".