Ion Tiriac a cumparat turneul de la Dusseldorf, alaturi de Rainer Schuttler, pentru 2,1 milioane de dolari, si l-a mutat chiar inainte de Roland Garros, atunci cand "sportul alb" se bucura de o mediatizare generoasa. Mutarea este considerata a fi una geniala de catre ziaristii americani.
"Ca-l iubiti sau il urati, Ion Tiriac face lucrurile sa se intample. Iar ultima sa mutare e o idee geniala. Si-a unit fortele cu fostul jucator german Rainer Schuettler pentru a cumpara drepturile de a gazdui turneul ATP 250 de la Dusseldorf. Asta e Tiriac, muta inteligent si rapid!", scrie tennis.com.
Schuttler a declarat ca a inceput o a doua cariera ca si coorganizator al unui nou turneu ATP la Dusseldorf, care va avea loc in perioada 17-25 mai 2013.
"Am cumparat, impreuna cu Ion Tiriac, World Team Cup de la Dusseldorf. Cunoscatorii stiu ca nu exista pe lume cineva mai priceput decat Tiriac in acest domeniu. Un inceput mai bun in noua mea cariera de manager de turneu nu puteam avea. Vreau sa invat totul", a spus Rainer Schuttler pentru Bild.
World Team Cup e al doilea turneu ca importanta dedicat echipelor masculine de tenis, după Cupa Davis, iar in 2012 a fost dotat cu premii in valoare de 1.764.700 de dolari.
World Team Cup este al treilea turneu detinut de Ion Tiriac, dupa cel de la Madrid (Masters 1000), care are premii totale de 6.240.000 de euro si dupa Bucuresti - BRD Nastase Tiriac Trophy.