Cu o medie de 1,45 puncte pe meci, Petre Grigoras este cel mai bun antrenor al echipei Pandurii Targu Jiu in Liga 1
In 2011, tehnicianul Petre Grigoras a realizat 49 de puncte cu Pandurii Targu Jiu, 19 in returul sezonului 2010-2011 si 30 in primele 18 etape ale sezonului in curs, cifra neatinsa vreodata de gruparea gorjeana pe parcursul unui intreg campionat de la promovarea in prima liga. Asta in conditiile in care Pandurii a cedat la "masa verde" jocul cu Otelul Galati din etapa a 19-a a sezonului 2010-2011. Cu un total de 61 de puncte in 42 de jocuri, Petre Grigoras este antrenorul cu cele mai mari realizari pe banca pandurilor de la promovarea in prima divizie. Meritele lui Grigoras sunt cu atat mai mari cu cat a avut la dispozitie cel mai tanar lot de pe prima scena, a evoluat zece jocuri considerate "acasa" pe teren neutru, la Severin, permitand astfel refacerea suprafetei de joc a stadionului "Municipal" din Targu Jiu, si a lansat multi tineri din pepiniera clubului, carora nu li s-a acordat nici o sansa in alte mandate. Mai mult, Petre Grigoras a schimbat filosofia de joc a echipei, transformand-o dintr-o grupare ultradefensiva, vezi cele cinci goluri marcate intr-un retur, intr-o echipa eminamente ofensiva, ce a reusit, in premiera, in acest sezon, sa marcheze, in doua randuri, de cinci ori intr-un joc. In mandatul lui Grigoras la Pandurii, gruparea olteana a avut cei mai multi jucatori convocati la nationala, atat la seniori, cat si la tineret si juniori. Trei dintre "pandurii" sai, Chiriches, Pintilii si Pleasca, au debutat chiar in tricoul primei reprezentative in meciuri oficiale si amicale.

Cirtu a mers la egal

Sorin Cirtu a pregatit Pandurii in doua mandate, in perioada 2008-2010, si, cu 1,31 puncte pe meci, este al doilea intr-un clasament al celor mai performanti tehnicieni. "Sorinaccio" are un bilant de 16 victorii, 15 egaluri si 17 infrangeri, majoritatea succeselor fiind obtinute la limita. Cele mai multe jocuri pe banca pandurilor le are Eugen Neagoe, 73, in perioada 2006-2009, "Geana" reusind o medie de 1,21 de puncte pe meci.
Nu au fost luati in calcul antrenorii care au stat mai putin de zece etape la Pandurii, Emil Sandoi (4 jocuri, 4 infrangeri), Nae Ungureanu (7 jocuri, 8 puncte), Joaquim Teixeira (2 jocuri, 2 infrangeri), Gabi Zahiu (1 joc, 1 infrangere) si Florin Bejinariu (2 jocuri, 1 victorie, 1 egal).
Parvulescu: Jucatorii romanii, foarte scumpi

Clubul Pandurii Targu Jiu se orienteaza catre piata externa de jucatori, obligata de preturile mari cerute de gruparile din tara. "Suntem in discutii pentru mai multi jucatori. Dar preturile fotbalistilor romani sunt mari. Iti vine rau cand dai un telefon, intrebi de un jucator si iti vine raspunsul cu pretul. Toata lumea tine la pret, toata lumea vrea sa scoata bani multi din transferuri. Fiecare urmareste sa dea lovitura. Ideal ar fi sa aducem jucatori romani, dar sunt foarte scumpi. Suntem o natiune scumpa si valoroasa", a declarat presedintele executiv al pandurilor, Eugen Parvulescu.
Gorjenii vor face una - doua achizitii care sa intareasca banda dreapta, descoperita dupa accidentarile lui Bacila si Pleasca. "De ce sa facem multe achizitii acum? Ne-a mers cumva rau? Noi am avut o prima parte buna, in care am jucat bine si am avut rezultate peste asteptarile unora. Eu spun ca o ducem la bun sfarsit cu ce avem. Marele meu regret acum e ca Pleasca si Bacila nu sunt apti. Daca erau si ei sanatosi atunci puteam spune ca sunt linistit", a spus Parvulescu.

Grigoras sta bine in statistici
Petre Grigoras: 61 puncte - 42 jocuri , medie 1,45 pct. / meci
Sorin Cirtu: 63 puncte - 48 jocuri, 1,31 pct. /meci
Eugen Neagoe: 89 puncte - 73 jocuri, medie 1,21 pct. /meci
Viorel Hizo: 17 puncte - 19 jocuri, 0,89 pct. /meci
Liviu Ciubotariu: 8 puncte - 11 jocuri, 0,72 pct. /meci
Ionut Badea: 6 puncte - 10 jocuri, 0,6 pct. /meci