Pandurii Targu Jiu se afla pe locul doi intr-un clasament al punctelor castigate pe teren propriu in acest sezon, dupa Steaua
Trupa lui Petre Grigoras este o forta pe "Municipalul" targujian. Din cele 30 de puncte stranse in 18 etape, 22 sunt obtinute in fata propriilor spectatori. Doar Steaua Bucuresti o intrece intr-un clasament al jocurilor de acasa, cu 23 de puncte. Din cele zece intalniri programate la Targu Jiu in 2011, fotbalistii lui Grigoras au castigat sapte. Doar nou-promovata Ceahlaul, scor 1-1, campioana Otelul Galati, scor 1-0, si Astra Ploiesti, scor 2-1, au plecat cu puncte de la Gorj. "Nu meritam sa pierdem cele doua meciuri. La cum am jucat, poate si rezultatul de egalitate era mincinos. Am fost superiori, dar nu a contat pentru ca norocul a facut diferenta", a declarat presedintele executiv al pandurilor, Eugen Parvulescu. In schimb, in deplasare, pandurii nu se simt prea bine. In opt jocuri au strans opt puncte si se afla pe locul 11 intr-un clasament al punctelor obtinute in deplasare. Singurul succes a fost inregistrat pe terenul Stelei, scor 2-1.
Pandurii a aratat in prima parte a sezonului si o forta ofensiva impresionanta. Echipa lui Petre Grigoras a reusit 29 de goluri in 18 jocuri, fiind pe locul patru la acest capitol, dupa gruparile de pe podiumul Ligii 1, CFR Cluj (37 de goluri), Dinamo (32 de goluri) si Rapid (30 de goluri).

Grigoras: Mizez
pe continuitate!

Petre Grigoras nu tine mortis sa faca schimbari in lot in aceasta iarna. Singura doleanta a tehnicianului de la Pandurii este pastrarea actualului nucleu de jucatori. Daca vor fi aduse intariri, asa cum au promis cei din conducere, atunci antrenorul ar fi si mai multumit. "Pandurii nu-si permite extravagantele altor echipe. In plus, pentru mine a contat si va conta cel mai mult pastrarea actualului nucleu de jucatori. Eu mizez pe continuitate, rezultatele apar atunci cand ai o echipa, nu doar individualitati. E treaba lor ce fac altii daca isi permit luxul sa transfere jucatori pe banda rulanta. Nu as refuza insa doi jucatori de profil ofensiv, ma refer la un atacant si un om de banda, posibil un mijlocas", a declarat Grigoras.

"Sa fim mandri ca sunt cautati"

Nationalele de tineret si seniori ale Romaniei si-au programat, in aceasta iarna, stagii de pregatire in Antalya, suprapunandu-se cu programul echipelor de club din Liga 1. Convocat la nationala de seniori, capitanul pandurilor, Mihai Pintilii, va rata prima parte a stagiului din Turcia cu echipa de club, dar este posibil ca Pandurii sa dea jucatori si la "tineret". Grigoras afirma ca selectionarile nu afecteaza pregatirea pandurilor. "De data asta, chiar nu mai vreau sa mai comentez nimic, pentru mine e mai important ca sunt selectionati, deci prefer sa iau doar partea plina a paharului: sa fim mandri ca sunt cautati jucatorii nostri, ca sunt chemati la nationala. In plus, acesta este programul pe care il avem cu totii si respect deciziile celor de la Federatie. In cazul lui Pintilii, el va lipsi doar o scurta perioada, iar de pe 2 februarie pana pe 15 il vom avea din nou in cantonament, practic in cea mai importanta perioada de pregatire cu acele jocuri amicale. Singura problema pentru el este ca va sta o luna in cantonament. Sper sa nu mai apara vreo problema medicala legata de accidentari, iar in ceea ce il priveste pe Mihai, sunt sigur ca va trece cu bine peste aceasta perioada pentru ca este un fotbalist rezistent. Concluzia ar fi aceea ca selectiile la nationala nu afecteaza pregatirea echipei Pandurii si asta conteaza pentru mine ca antrenor", sustine tehnicianul gorjenilor, Petre Grigoras.