Magazin: Alura sculpturala (Autoare: ECATERINA BATRANEANU)

Cine nu si-ar dori sa afle secretul alurii sculpturale a "ingerilor" de la Victoria‘s Secret? Cum isi intretin supletea, mobilitatea, frumusetea celebrele top-modele? Raspunsul pare simplu: o ora de exercitii concepute de Mary Helen Bowers, fosta dansatoare la New York City Ballet. Cu acest tip de exercitii se antreneaza top-modelele zilnic, o ora, timp de o luna, inaintea marelui show. Si dumneavoastra le puteti exersa pe covorul din living.

Primul exercitiu, cu o durata de 20 de minute, ajuta la subtierea picioarelor. La inceput, cu picioarele paralele, se ridica bratele sub forma unui arc de cerc. Piciorul drept se plaseaza in fata stangului, in pozitie semi-andoita. Se efectueaza aceeasi miscare cu piciorul stang. Se recomanda sa mentineti piciorul din spate pe varful degetelor. Intr-o prima faza, incepeti cu o serie de trei miscari, apoi cresteti progresiv atat numarul miscarilor cat si rapiditatea efectuarii lor.

Al doilea exercitiu vizeaza modelarea coapselor. Pozitia initiala: intinse pe spate, cu picioarele indoite, talpile fixate pe sol, bratele intinse de-a lungul corpului. Se ridica bazinul, mentinand spatele cat mai drept. Se coboara fara a se sprijini de sol, apoi se reia ridicarea si se ramane in pozitia respectiva 3 secunde. Se repeta exercitiul, perseverandu-se pana se ajunge la un timp de desfasurare de 20 de minute.

Al treilea exercitiu are ca efect intarirea muschilor abdominali si dureaza tot 20 de minute. Pozitia initiala: intinse pe spate, cu bratele de-a lungul corpului. In acelasi timp se ridica picioarele, paralele, cu varful degetelor intinse. Se realizeaza celebrul exercitiu "lumanarea", cu inaltarea corpului de la sol si rotunjirea bratelor. Se pastreaza pozitia timp de cateva secunde. Se intind picioarele flexate si bratele destinse. Se urmareste pastrarea echilibrului si coordonarea gesturilor.