REALITATEA.NET: ADRIAN MUTU, oferta de 4,5 milioane USD din CANADA

Adrian Mutu ar putea juca din sezonul viitor in Major League Soccer, campionatul de fotbal nord-american, avand deja o oferta de la echipa canadiana Montreal Impact. Gruparea din Quebec ii ofera lui Mutu un contract anual care poate ajunge la 4,5 milioane de dolari.
Montreal Impact este o echipa nou-promovata in MLS si este detinuta de o familie de emigranti italieni care doreste sa formeze o veritabila enclava Serie A in Quebec. Dupa ce i-a achizitionat pe Bernardo Corradi (36 de ani - fost la Inter Milano, Lazio, Valencia, Manchester City, Parma si Udinese), Matteo Ferrari (32 de ani - Inter Milano, Parma, Genoa, Roma si Genoa) si columbianul Nelson Rivas (29 de ani - fost la Inter Milano si Livorno), canadienii l-au luat in vizor pe Adrian Mutu, scrie National.
Adrian Mutu este tentat de Montreal Impact cu un contract de 500.000 de dolari pe an, 50.000 de dolari pentru fiecare meci jucat (sunt 50 de partide pe sezon, in MLS si in Liga Campionilor CONCACAF), plus 1,5 milioane dolari la semnatura. Mutu a fost pus la curent cu detaliile oferte de fostul sau coechipier de la Parma, Matteo Ferrari. Mutu are la Cesena un salariu de 1,8 milioane de euro pe sezon.
In MLS evolueaza deja staruri ca David Beckham (Los Angerels Galaxy), Thierry Henry (New York Red Bulls), Torsten Frings (FC Toronto) si Robbie Keane (Los Angerels Galaxy). Ultimul roman care a evoluat in MLS a fost Alexandru Zotinca, in sezonul 2009-2010, la Chivas.
Daca va semna cu Impact, Mutu se va reintalni la Montreal cu prietenul sau Lucian Bute, proaspat cetatean canadian.