Formatia engleza Chelsea Londra va intalni in aceasta seara, de la ora 21.45 (TVR 1), pe teren propriu, pe FC Barcelona, jocul contand pentru prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor. Desi ii respecta pe jucatorii blaugrana, capitanul britanicilor, John Terry (foto), spera sa-l anihileze pe Lionel Messi si sa le arate copiilor sai ca argentianul poate fi oprit. "Vreau sa le spun copiilor mei ca am jucat impotriva lui si ca l-am blocat, atunci cand ne vom uita impreuna la televizor si el va juca. Au tricouri cu numele lui pe spate. Il iubesc, pur si simplu. Pentru mine el e cel mai bun din istorie. Este incredibil ca jucator, dar si o persoana foarte placuta, un omagiu adus sportului. Le are pe toate. E magic. As spune ca nu poate fi oprit, dar nu e chiar asa. Daca lucram in echipa il putem bloca. In trecut am dovedit de ce suntem in stare. Barcelona are capacitatea de a distruge echipe, dar suntem incantati ca avem sansa sa jucam cu ei. Acum doua luni as fi muscat mana cuiva pentru a ajunge in aceasta faza", a spus John Terry pentru Daily Star, citat de Sport.ro.
Altfel, trupa lui Roberto di Matteo traverseaza o perioada buna, albastrii calificandu-se duminica in finala Cupei Ligii, dupa ce au dispus, pe "Wembley", cu 5-1, de Tottenham.
De partea cealalta, antrenorul Barcei, Josep Guardiola, se confrunta cu o problema in plus fata de tehnicianul britanicilor, Roberto di Matteo. Pe Messi si compania ii asteapta si o intalnire cu Real Madrid (sambata, ora 23.00, Digi Sport 1 - n.r.), care poate decide in mare masura campionatul, si lumea vorbeste mai mult de El Clasico decat de meciul cu Chelsea, ceea ce i-ar putea deconecta de la partida de astazi, contra albastrilor. "Nu vreau ca reflectoarele sa fie pe El Clasico, acesta ar fi cel mai bun mod de a pierde semifinala cu Chelsea", a declarat antrenorul Pep Guardiola, conform Mediafax.
Altfel, rivala Barcelonei, Real Madrid, urma sa joace ieri seara, dupa inchiderea editiei, in Germania, contra formatiei Bayern Munchen, aceasta fiind, de altfel, prima semifinala a Ligii Campionilor.