Alexandre Cardoso va fi folosit aparator central in retur, chiar daca in prima parte a campionatului brazilianul a impresionat ca atacant, fiind si golgheterul la zi al pandurilor
Omul ales sa suplineasca plecarea lui Vlad Chiriches este Alexandre Cardoso si nu Ionut Rada, cum s-ar fi asteptat seful pandurilor, Marin Condescu. Petre Grigoras renunta la aportul ofensiv al brazilianului, golgheterul echipei in tur, cu cinci goluri, retragandu-l ca fundas central. Cardoso a facut cuplu cu Viera in centrul apararii in toate jocurile amicale ale primului stagiu, fiind clara intentia lui Grigoras de a roda cat mai mult relatiile de joc dintre cei doi. De altfel, Viera si Cardoso au mai jucat impreuna si in prima parte a campionatului, cat timp Chiriches a fost indisponibil. "Cardoso a revenit pe postul lui obisnuit, care este cel de fundas central sau fundas stanga. Plecarea lui Chiriches a lasat un gol destul de mare in apararea noastra si il voi forta pe Cardoso", a spus Petre Grigoras.
In schimb, presedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu, il vedea pe Ionut Rada ca urmas al lui Vlad Chiriches. "Chiriches a fost un jucator important pentru noi, dar ii avem pe linia de fund pe Rada si Tataru, ambii de la echipa de tineret, primul - component la nationala de tineret, la care Emil Sandoi a renuntat, neavand nici o posibilitate sa joace. Fiind de aceeasi varsta cu Chiriches si avand oferta pentru acesta, am vorbit cu Grigoras si el mi-a spus ca are incredere in cei doi si trebuie sa eliberam postul pentru a-i da o sansa si lui Rada. La fel am facut si cu banda stanga, acolo unde era supraaglomerat postul cu Grecu, Cardoso si Vlad, iar Vlad s-a impus in acest tur de campionat si speram sa continue bine", a declarat Marin Condescu.

Roberto Dumitru,
doar o speranta

Produs al centrului de copii si juniori de la Pandurii, Roberto Dumitru este inca departe de Liga 1. Tanarul gorjean de 17 ani s-a facut remarcat in turneul din Antalya, fiind si convocat la nationala lui Sandoi, dar trebuie sa mai creasca pentru a putea evolua pe prima scena. "Dumitru este doar un copil de perspectiva. E adevarat, este talentat, dar Liga 1 este destul de puternica pentru el la ora actuala, poate doar sa mai creasca langa echipa. Daca a dat un gol si a fost convocat apoi la tineret, asta nu inseamna ca este si o solutie viabila la Pandurii acum, nu inseamna ca a confirmat deja. Eu prefer sa fiu realist si pentru el, si pentru mine", a declarat Grigoras.

Grig se implica
in transferuri

Pentru ca au pierdut o zi pe aeroportul din Istanbul la revenirea din Antalya, Petre Grigoras le-a oferit elevilor sai o zi libera in plus. Ieri au fost convocati la antrenamente doar jucatorii din localitate sau cei care nu au plecat acasa, iar astazi, la ora 16.00, are loc reunirea completa a lotului. In aceasta minivacanta dintre cantonamente, Petre Grigoras spera sa-si completeze lotul, implicandu-se personal in transferuri. "Trebuie sa gasim ceva, vreo doi-trei jucatori, dar peste valoarea medie a lotului, macar pana pe 2 sau 3 februarie. Speranta moare ultima. Eu nu sunt genul de antrenor care pune presiune pe conducere cum fac altii, eu sunt doar angajat al clubului, nu pot sa fiu 'coarda' niciodata. Am primit promisiuni de la conducere ca se va rezolva problema si sper ca pana pe 2 februarie sa am macar 90% din lot. S-ar putea sa nu mai ajung la Targu Jiu zilele urmatoare, dupa reluarea pregatirii, pentru ca ma voi intalni personal cu unul sau doi dintre jucatorii pe care dorim sa ii aducem la Pandurii, si gasesc ca e normal sa vorbim, poate ii conving mai usor asa", a declarat Petre Grigoras.