Ambitioasa atleta legitimata la CS Universitatea Craiova vrea sa obtina calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Chiar daca este tanara - are doar 20 de ani, Ioana Doaga nu vrea sa astepte pana la JO din 2016 si munceste din greu pentru implinirea visului sau. In perioada aceasta se antreneaza la altitudine, la Font Romeu (1.850 m), o localitate franceza situata in Muntii Pirinei.
Ioana Doaga este o atleta talentata din noul val care vrea sa prinda un bilet pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Semifondista originara din Pitesti, dar care reprezinta clubul CS Universitatea Craiova, se afla foarte aproape de implinirea unui vis: participarea la cea mai importanta competitie sportiva a planetei. Chiar daca timpul este de partea sa, semifondista nu vrea sa mai astepte pana la editia viitoare a Jocurilor Olimpice, programata in 2016, la Rio de Janeiro.
Tocmai cu timpul se lupta alergatoarea antrenata de Dan Betini, pentru ca este foarte aproape sa se califice, in probele de 800 si 1.500 m, la competitia din capitala Marii Britanii. "La ambele probe sunt aproape de barem, iar concursurile viitoare imi vor spune in care voi reusi. Atat la 800 m, cat si la 1.500 sunt foarte aproape de realizarea baremului, mai precis la 2 secunde distanta. La 800 am alergat 2:03 si trebuie sa ajung la 2:01, iar la 1.500 am cel mai bun timp - 4:10 si trebuie sa fac 4:08", a spus ieri Ioana.
Sportiva, multipla medaliata la competitiile interne, vicecampioana europeana si medaliata cu bronz la europenele de cros, se antreneaza in aceasta perioada in Franta, in Muntii Pirinei, intr-o localitate aflata la o altitudine de 1.850 de metri, Font Romeu, acolo unde este Centrul National de pregatire la altitudine al francezilor. Intre doua antrenamente, multipla campioana nationala a povestit ieri, pentru GdS, de ce a ales acel loc de pregatire si planurile pe care le are pentru perioada urmatoare: "Am decis sa vin aici pentru ca in Romania, in luna mai, la peste 1.800 m este zapada. Aici clima este mai blanda si pot sa fac intensitate mai mare in efort. Aici sunt foarte multi atleti in pregatire, chiar campioni europeni, mondiali si olimpici. Stau intr-un camin de liceu sportiv, conditiile sunt bune, si voi pleca de la Font Romeu la sfarsitul acestei luni".
Are sanse sa indeplineasca baremul

Ioana Doaga are mai multe sanse sa realizeze baremul. Munceste mult pentru visul ei, nu ii este frica de esec si spune ca pentru ea sintagma "nu pot" nu exista in vocabular. "Sunt destule concursuri in care pot sa-mi indeplinesc baremul pentru Londra. In jur de cinci-sase, culminand cu Europenele de senioare de la Helsinki din perioada 27 iunie - 1 iulie. Sunt constienta ca pot indeplini baremul daca sunt sanatoasa si daca lucrurile merg normal din punct de vedere al disciplinei sportive la acest nivel. Nu ma gandesc la esec pentru ca pentru mine nu exista 'Nu pot'. Sunt mai mica fata de alte participante la Jocurile Olimpice, dar nu ma gandesc la editia din 2016, ci vreau acum, in 2012. Sunt la cateva secunde distanta de performanta pentru care ma lupt din 2007 fara incetare", a spus ambitioasa alergatoare, care luna trecuta la implinirea varstei de 20 de ani a primit un tort cu cercurile olimpice si numele orasului care va gazdui JO, Londra.
Chiar daca in Pirinei este un peisaj superb, sportiva de la CS Universitatea Craiova nu are deloc timp de relaxare. "Abia am timp sa respir. Nu pot sa ma gandesc la relaxare sau distractie cand mai sunt doua luni pana la Jocurile Olimpice de la Londra. Sunt obisnuita, aceasta este viata in sportul de performanta. Cu sacrificiul tineretii mele imi doresc sa obtin rezultate notabile", a adaugat pitesteanca. Sportiva a parasit primul sau club, CSM Pitesti, pentru a veni la CS Universitatea Craiova, club condus de Pavel Badea, care, dupa parerea Ioanei, "este un om de sport care stie ce inseamna marea performanta si sustine financiar sportivii".