Cele doua formatii spaniole lupta in aceasta seara pentru trofeul Ligii Europa, finala fiind gazduita de Arena Nationala
din Bucuresti, de la ora 21.45 (Pro TV)


Se anunta o seara magica la Bucuresti, Arena Nationala urmand sa gazduiasca finala Ligii Europa, trofeul fiind disputat de Atletico Madrid si Athletic Bilbao, doua echipe care practica un fotbal ofensiv si spectaculos.
Antrenorul formatiei Atletico Madrid, Diego Simeone, a afirmat ca si-a facut "temele" pentru acest meci si spera ca la sfarsit sa se bucure de castigarea trofeului. "Sa castigi este intotdeauna frumos", a declarat Diego Simeone, pentru uefa.com. "Trebuie sa practicam un fotbal compact si rapid. Jucam cu o echipa spaniola, asa ca ne cunoastem foarte bine. Bilbao are un stil ofensiv, rapid, curajos, nu se teme sa joace in felul ei, chiar si in meciurile din deplasare. Cand vine vorba de partide de acest gen, cei care au jucat deja stiu la ce sa se astepte si cum sa faca fata nervozitatii, presiunii", a completat tehnicianul argentinian, care a preluat-o pe Atletico Madrid in decembrie, dar a reusit foarte rapid sa-si implementeze conceptul de joc.

Falcao: Suntem onorati si mandri
sa ne aflam aici

Radamel Falcao, starul lui Atletico Madrid, care se afla la a doua finala din cariera dupa ce sezonul trecut a castigat competitia alaturi de FC Porto, a afirmat ca se bucura enorm de faptul ca echipa sa a reusit sa ajunga in ultimul act al competitiei. "Intreg sezonul am avut in minte doar un singur obiectiv: finala de la Bucuresti. Si dupa ce am muncit extraordinar pe tot parcursul competitiei, iata-ne in finala! Acum nu ne propunem altceva decat sa castigam. Am trecut prin multe momente dificile, dar echipa s-a descurcat si am ajuns pana la finalul drumului. Suntem onorati si mandri sa ne aflam aici", a declarat Falcao, pentru as.com.
Atacantul columbian s-a aratat impresionat de Arena Nationala. "Este un stadion mare, modern si dragut. Locul perfect pentru a castiga o finala", a punctat Radamel Falcao.

Belodedici: Majoritatea romanilor tin cu bascii

Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Ligii Europa, a declarat, pentru cotidianul As, ca majoritatea romanilor vor sustine echipa pregatita de Marcelo Bielsa. "Romanii sunt nerabdatori sa vada echipa Athletic condusa de domnul Bielsa, surpriza Europei. Este echipa la moda. Surpriza turneului. Traiectoria ei a fost extrem de comentata. Manchester United, Schalke... dupa jocuri bune. As spune ca majoritatea romanilor tin cu domnul Bielsa si echipa sa, desi admira si pe Atletico Madrid", a spus Belodedici.
Intrebat cu cine va tine la finala, Belodedici a spus: "Cu Bucuresti. Mi-ar fi placut sa vina aici Valencia, unde am jucat doi ani. Dar oricum va fi o finala minunata. Doua echipe care joaca frumos, pe atac. Vor fi multe goluri. Echipele au personalitatea antrenorilor care le conduc. Domnul Bielsa a oferit experienta sa unui grup de tineri impetuosi, Simeone antreneaza de mai putin timp, dar transmite ambitia sa jucatorilor".

Mircea Lucescu: Va fi spectacol!

Antrenorul formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, e convins ca finala Ligii Europa va un eveniment-spectacol si ca un mare merit pentru organizarea finalei in Romania il are Mircea Sandu. "Este succesul federatiilor din estul Europei, care au decis sa-l sustina pe Platini. Este meritul lui Mircea Sandu de a fi reusit sa ajunga printre oameni importanti din UEFA si sa obtina ceva. Este extraordinar de important pentru fotbalul romanesc, pentru turismul romanesc. Este ceva cu totul si cu totul deosebit, iar asta se datoreaza fotbalului, nu unui eveniment politic, sportiv, asa ca sa se mai opreasca aceia care critica fotbalul. Bucurestiul va fi invadat de suporterii spanioli si va fi un spectacol dincolo de orice a vazut orasul pana acum", a spus Mircea Lucescu la Dolce Sport.
Sahtiorul lui Mircea Lucescu si Razvan Rat a castigat ultima editie a Cupei UEFA, in 2009.

Gica Hagi: Nu exista
o favorita

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a declarat ca romanii trebuie sa fie fericiti ca pot vedea la Bucuresti, in finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, doua echipe din Spania, "tara cu cel mai frumos fotbal". "Toti trebuie sa fim fericiti ca putem gazdui aceasta finala, ca putem vedea doua echipe din tara cu cel mai frumos fotbal. Se intalnesc doua echipe cu un joc ofensiv, care au marcat multe goluri, si nu exista o favorita. Vom vedea un fotbal frumos, de calitate. Si Llorente, si Falcao sunt doi fotbalisti de mare valoare, puternici, tehnici, cu un extraordinar simt al golului, plini de calitati", a declarat, pentru prosport.ro, Gheorghe Hagi.

UEFA, atenta la nordici

Norvegia, Finlanda si Olanda vor primi cate un loc in plus in editia viitoare a Ligii Europa, ele ocupand primele trei pozitii in clasamentul fair-play din perioada 1 mai 2011 - 30 aprilie 2012, a anuntat site-ul oficial al UEFA. Norvegia a terminat pe primul loc, cu 8.394 de puncte, fiind urmata de Finlanda, cu 8.300 de puncte, si Olanda, cu 8.194 de puncte. Romania s-a clasat pe pozitia a 38-a in aceasta ierarhie, cu 7.662 de puncte.
Ierarhia se intocmeste pe baza unor evaluari facute de delegatii UEFA, care tin cont, printre altele, de respectul jucatorilor fata de adversari si arbitri, de comportamentul fanilor, de cartonasele galbene si rosii primite.

Liga Europa - finala
Atletico Madrid - Athletic Bilbao
Arena Nationala, ora 21.45 (Pro TV).
Formatii probabile:
Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis - Mario Suarez, Gabi - Arda Turan, Adrian Lopez, Diego - Falcao.
Antrenor: Diego Simeone.
Athletic Bilbao: Gorka Iraizoz - Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe - Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera - Susaeta, Llorente, Muniain.
Antrenor: Marcelo Bielsa.
Vor arbitra: W. Stark - J. Salver, M. Pickel (Germania).