Atleta de la CSM Craiova a ocupat locul trei la un concurs de cros pe zapada, desfasurat in capitala Serbiei, Belgrad, la o temperatura de -10 grade Celsius
Atleta craioveana Alina Istudora Voiculescu isi doreste sa ajunga la Jocurile Olimpice de la Londra, din vara, si de aceea se pregateste intens. Sportiva de la CSM Craiova, antrenata de Cristieana Cojocaru, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984), a participat, recent, la un traditional cros, "Belikros" (acreditat IAAF), desfasurat in capitala Serbiei, Belgrad, si s-a clasat pe locul trei la senioare.
Semifondista, care va implini 27 de ani luna viitoare, a alergat pe distanta de 3 kilometri si a incheiat cursa in 11 minute si 40 de secunde, dar trebuie mentionat ca s-a concurat in conditii de iarna, la o temperatura de -10 grade si cu zapada pe traseu. "Am avut probleme din cauza frigului, la un moment dat mi se blocasera muschii de la picioare. In plus, deoarece pe traseu era zapada pana la glezna, a trebuit sa-mi pun in picioare incaltarile cu cuie, iar eu, care am facut alergari pe sosea in ultima vreme, in adidasi, ma dezobisnuisem. Cursa era pe un platou, fara copaci, era vant si viscolea zapada. Nu a fost prea usor", isi aminteste Alina.
Cursa a fost castigata, pentru al treilea an consecutiv, de o reprezentanta a gazdelor, Amela Terzic.
Urmatorul concurs la care va lua startul sportiva de la CSM Craiova este un semimaraton, programat luna aceasta la Istanbul (Turcia). Alina Istudora Voiculescu vrea sa realizeze baremul pentru Londra in proba de maraton, proba in care Romania ar mai putea fi reprezentata de alte doua oltence, Lidia Simon si Constantina Dita.
Atletii craioveni indura gerul

Vremea rea, cu ger de crapa pietrele, ii afecteaza si pe atletii de la Liceul cu Program Sportiv "Petrache Triscu" din Craiova, care se pregatesc pe plan local. Ei isi desfasoara antrenamentele pe pista de la stadionul "Ion Oblemenco" sau in sala din vecinatatea stadionului. "Suntem in linie dreapta cu pregatirea pentru sezonul de sala si de aceea este nevoie ca atletii sa se antreneze normal, chiar daca afara temperatura este foarte scazuta. Daca se antreneaza in sala sunt multi si nu au loc si poate fi considerat un antrenament compromis, deoarece nu pot exersa starturi si alte lucruri specifice", a explicat unul dintre antrenori. In acest weekend va avea loc etapa a doua a Grand Prix-ului din Bucuresti, iar peste doua saptamani se vor desfasura primele finale ale sezonului intern indoor.