PSD trece prin momente dificile de imagine. Astazi, presedintele executiv Adrian Nastase va da cu subsemnatul la DNA in cazul mostenirii primite de la "matusa Tamara", in timp ce instanta se va pronunta in privinta averii liderului Organizatiei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu. In acelasi timp, conducerea PSD va analiza "la sange" felul in care este afectata prin toate acestea imaginea partidului si va lua masurile ce se impun.

Astazi, Biroul Permanent al PSD are pe ordinea de zi pregatirea Consiliului National programat pentru in-ceputul lui februarie, stabilirea actiunilor parlamentare din perioada urmatoare, dar va analiza si un subiect extrem de "fierbinte": scandalul controlului averilor demnitarilor, care ii vizeaza direct pe Adrian Nastase si pe Dan Ioan Popescu. Semnalul curateniei morale din partid a fost dat chiar de catre liderul social-democrat Mircea Geoana, care a profitat de aparitia scandalului "matusa Tamara" pentru a-l ataca dur pe Adrian Nastase. In PSD circula zvonul ca greii partidului, inclusiv Geoana si Nastase, ar fi urmat sa aiba o discutie inca de ieri pe tema acestui scandal, in incercarea de a gasi o solutie pana la sedinta de luni a BPN.
Aceleasi surse sustin ca, in cursul zilei de vineri, pe la sediul din Kiseleff au trecut Viorel Hrebenciuc, Ilie Sarbu, Gabriel Oprea, la discutii participand, alaturi de Mircea Geoana, si Miron Mitrea, care are de asemenea birou in Kiseleff. In partid, parerile in privinta acestui subiect sunt impartite, iar atmosfera este inca una de "oarecare confuzie", unii temandu-se chiar ca aceasta problema sa nu duca la "deschiderea cutiei Pandorei". Va fi interesant de vazut ce pozitie va adopta fostul presedinte Ion Iliescu in aceasta problema, in partid fiind vehiculata informatia ca atat Adrian Nastase, cat si Mircea Geoana si Miron Mitrea au purtat, separat, zilele trecute, discutii cu acesta.
Pe de alta parte, nu este de neglijat nici atitudinea lui Dan Ioan Popescu, liderul organizatiei Bucuresti, mai ales ca instanta suprema urmeaza sa se pronunte azi in dosarul privind modul in care si-a dobandit averea.
Verificat de DNA
Adrian Nastase se va prezenta astazi la Departamentul National Anticoruptie (DNA), dupa ce i-a solicitat procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, sa declanseze procedurile de verificare a mostenirii de un milion de dolari care provine de la matusa sotiei sale. Ilie Botos a confirmat ca Parchetul General a primit sesizarea lui Adrian Nastase si a transmis toate datele pe care le detine la DNA. Procurorii DNA au extins insa cercetarile in dosarul "Zambaccian", considerand ca mostenirea primita de familia Nastase ar putea avea legatura cu achizitionarea imobilului in cauza. In acest dosar se fac verificari privind modul in care Adrian Nastase a cumparat un imobil si terenul aferent acestuia din Strada Zambaccian.