Cum moda sondajului este litera de lege in Romania lui 2008, reprezentantii galateni ai Partidului Democrat-Liberal au demarat si ei sondaje interne, insa au chestionat si o mare parte din media galateana. Celor 15 ziaristi galateni implicati li s-au adresat sase intrebari, care au avut ca teme principale profilul viitorului primar, partidul cu care cocheteaza fiecare sau problemele cu care se confrunta fiecare in viata de zi cu zi.

Astfel, la intrebarea privind profilul viitorului primar, ziaristii galateni au aratat ca acesta nu trebuie sa fie om politic sau sa fie bogat pentru a fi un bun primar, ci, mai degraba, dupa cum au raspuns 93% dintre jurnalisti, sa fie un bun organizator, cinstit si gospodar. La intrebarea "Pe care dintre urmatorii candidati ii veti vota ca primar?", aproximativ 40% dintre ei nu stiu sau nu raspund, iar restul au ales PD-L si un independent, in timp ce PSD, PC, PNT-CD sau PRM au fost cotate cu zero, iar PNL si actualul primar au primit 7% dintre optiuni. Conluzia trasa, la acest capitol, de catre purtatorul de cuvant al PD-L, Doru Resmerita, a fost ca, daca cei care nu sunt siguri pe cine vor vota nu se vor prezenta la vot, in turul al doilea "batalia" pe Primarie se va da intre PD-L si un independent.

Acelasi sondaj arata ca jurnalistii galateni nu prea sunt multumiti de felul in care traiesc in orasul nostru, iar problema principala cu care se confrunta acestia, si care a fost accentuata si de reprezentantul PD-L, a fost aceea a cumpararii unei locuinte, jumatate dintre repondenti sustinand aceasta cauza.

Cand vine vorba de increderea in formatiunile politice, peste jumatate dintre ziaristi au spus ca nu au incredere in niciun partid, scor urmat de PD-L, cu 28,6%, si PNL, cu 14,3%. Cum toate acestea nu au fost de ajuns, ziaristii au caracterizat in final fiecare partid in parte intr-un singur cuvant, iar formatiunile politice s-au procopsit cu tot felul de apelative cu care nu prea se pot mandri...