Biroul Electoral Central va lua in discutie nu mai putin de zece cereri venite din tara prin care se solicita anularea alegerilor in diferite localitati si sa se constate fraudarea votului de duminica, a anuntat marti purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.
Potrivit acestuia, PSD Mehedinti a cerut BEC anularea alegerilor in circumscriptia 27 Mehedinti pentru fraudarea votului. Acesta a aratat ca a fost luata in discutie contestatia la nivelul BEJ Mehedinti, care a transmis-o spre rezolvare la BEC.
De asemenea, PSD Constanta a cerut BEC constatarea unei fraude electorale in circumscriptia 12 din Techirghiol, dar si la sectia numarul 20 din Castelu, social-democratii considerand ca reprezentantul PD-L a incalcat legea electorala, in speta candidatul partidului la fotoliul de primar, Nicolae Anghel.
Tot PSD Constanta a depus o contestatie de fraudare a votului si la sectia de votare din Cogealac.
PNG-CD contesta rezultatele din circumscriptia numarul 4 Magurele (Ilfov).
Totodata, BEC va lua in discutie si cele doua contestatii depuse de PNL si PNG-CD pentru anularea primului tur de scrutin in comuna Stefanesti (Ilfov).
Pe ordinea de zi a sedintei BEC se mai afla o cerere de anulare a alegerilor pentru functia de primar in Targu Mures depusa de UDMR Mures, dar si cererea depusa de Constantin Ceausu, candidat la primaria Epuresti (Giurgiu) care cere, de asemenea, constatarea unei fraude.
De asemenea, reprezentantul PC in BEC, Vlad Hogea, a cerut Biroului sa solicite de la BEJ Caras Severin si Mehedinti informatii si documente privind situatia buletinelor de vot gresit tiparite in aceste judete. PC a cerut luni anularea alegerilor din doua judete pe motiv de fraudare a alegerilor.