Tupeu maxim la partidul tradatorilor lui Oprea (UNPR): presedintele Senatului, Mircea Geoana este acuzat de UNPR ca a dus PSD "la periferia" politicii si a aruncat tara in criza, necastigand competitia cu Basescu din 2009. In opinia acestui partid vandut lui Basescu, Geoana nu are "dreptul moral" de a vorbi despre stanga romaneasca, dupa ce nu s-a abtinut de la emiterea unor declaratii politice ridicole, dupa "premierea cu 25.000 de euro a romanilor intorsi din strainatate, trimiterea de cosmonauti pe luna si instalarea de GPS-uri pe tractoare".
"Ii amintim fostului presedinte al PSD ca nu are dreptul moral de a vorbi despre stanga romaneasca, in conditiile in care Mircea Geoana, alaturi de complicii sai, este direct responsabil de praduirea bugetului de stat si de aruncarea Romaniei intr-o criza economica fara precedent", afirma UNPR, prin intermediul unui comunicat de presa.
Precizam ca UNPR joaca rol de valet al lui Basescu, cel aflat la conducerea Romaniei de 6 ani, deci principalul responsabil de criza, impreuna cu PD-L.
"In aceste conditii, consideram ca mediul politic, dar mai ales opinia publica, s-ar putea lipsi de viziunile si opiniile politice ale fostului presedinte PSD. Locotenetul lui Catalin Voicu, Mircea Geoana, a demonstrat in mai multe randuri ca nu are capacitatea de a intelege contextul politic, social sau economic in care se afla Romania", mai scrie UNPR, care se arata iritat de unele "declaratii sforaitoare si atacuri ridicole" lansate de Geoana la adresa acestui partid.
"Concluzia, fara echivoc, in urma ultimelor declaratii, este ca Ion Iliescu a avut dreptate in 2005, cand l-a descris exact pe Mircea Geoana, prin porecla pe care i-a atribuit-o, iar presedintele Senatului face eforturi considerabile sa nu il contrazica", mai afirma UNPR.
Geoana declarase, miercuri, ca decizia Guvernului de a nu diminua actualul nivel al pensiei minime garantate, solutie pentru care au militat si parlamentarii UNPR, nu schimba pe fond solutia adoptata pentru reducerea cheltuielilor bugetare, care va provoca si mai multa saracie.
In replica la acuzatiile UNPR, presedintele Senatului a afirmat ca fara sprijinul pe care independentii il acorda in Parlament guvernului Boc, reducerile de salarii si pensii nu pot fi puse in practica.
"Este momentul ca romanii sa stie ca masurile drastice luate de guvernul Romaniei, taierile de salarii si de pensii si ale subventiilor, sunt posibile doar datorita sprijinului pe care UNPR il acorda actualului Guvern. Fara ei, actuala guvernare nu ar avea o sustinere majoritara in Parlament si aceste masuri dure nu ar putea fi puse in practica", a declarat Geoana.