Vicepresedintele Comisiei economice din Senat, conservatorul Constantin Gheorghe, este de parere ca senatorul liberal Varujan Vosganian va avea sustinerea membrilor comisiei pentru postul de ministru al Economiei. Totodata, senatorul conservator a mai spus ca nominalizatul PNL pentru acest post "este o alegere mult mai potrivita decat propunerea PD". "Consider ca Varujan Vosganian se va bucura de sustinerea membrilor comisiei. Cred ca este o alegere mult mai potrivita decat cea a PD", a afirmat Gheorghe. El a mai spus ca apreciaza curajul lui Vosganian "pentru ca nu e simplu sa preiei, in timpul iernii, un asemenea portofoliu".
Liberalii si democratii au stabilit vineri, dupa o ultima runda de negocieri, ca PNL sa preia Ministerul Economiei, iar PD se negocieze cu UDMR posturile de secretari de stat si conducerile agentiilor si autoritatilor ramase libere prin retragerea reprezentantilor PC.
La sfarsitul saptamanii trecute, presedintii Camerei si Senatului, liberalul Bogdan Olteanu si social-democratul Nicolae Vacaroiu, au stabilit ca Vosganian sa fie audiat azi in comisiile parlamentare de specialitate, urmand ca maine sa vina in fata Parlamentului pentru a fi votat in functia de ministru al Economiei. (D.G.)