Presedintele Traian si liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, au fost vazuti - unul intrand, altul iesind - din acelasi restaurant. Cei doi se presupune ca s-au intalnit si au discutat pret de 15 minute. Ce sau daca este asa... gura lumii sloboda, cert este ca, din cate sustine ziaristul care l-a zarit pe presedinte intrand in localul situat in zona Pietei Libere, Basescu era insotit de o femeie din staff-ul prezidential. Imediat dupa ce stirea a pus mass-media pe jar, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a confirmat ca presedintele Basescu a fost in restaurantul respectiv, dar nu a dat alte amanunte despre motivul prezentei sefului statului in localul respectiv. La randul sau, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti, a tinut sa impartaseasca presei faptul ca stia de intalnirea Basescu-Voiculescu, dar ca... mai multe nu poate preciza.
De aici pana la tot felul de speculatii pe tema celor discutate de presedintele tarii cu Dan Voiculescu, cel care in aceste zile are probleme cu... fosta Securitate, doar un pas. Liberalii s-au aratat, in acest context, in cele mai multe dintre cazuri, dornici de bascalie. Ba ca presedintele si Voiculescu au depanat amintiri din vremea raposata, ba ca... Traian Basescu vrea sa-l convinga pe Dan Voiculescu sa nu scoata Partidul Conservator de la guvernare! "Nu cred ca e prima data cand cei doi se intalnesc", a spus, pentru inceput, pe ton serios deputatul PNL George Dragomir, care a adaugat aproape imediat ca "poate cei doi se gandesc la... integrarea in Uniunea Europeana. Pun integrarea la cale, desi... integrarea e deja o certitudine", a apreciat liberalul. "De asemenea, mai cred ca nu au discutat despre Securitate, ci mai degraba faptul ca Voiculescu vrea sa iasa de la guvernare, iar Basescu probabil a discutat cu el in incercarea de a-l convinge pe liderul conservator sa nu iasa de la guvernare", a continuat, glumet, deputatul George Dragomir.

"Tanasescu ii calca pe urme lui Geoana"

In acelasi ton glumet, usor ironic, deputatul PNL George Dragomir a declarat, referitor la subiectul motiunii, motiune intitulata "Guvernul Tariceanu - Fapte si Minciuni", si pe care deputatul PSD Mihai Tanasescu a citit-o ieri in plenul Parlamentului. De mentionat ca motiunea de cenzura urmeaza sa fie dezbatuta si votata peste o saptamana, insa liberalul George Dragomir este convins ca acest demers social-democrat nu are nici o sansa. Mai mult, a declarat George Dragomir: "Sunt convins ca era prima data cand Tanasescu citea motiunea de cenzura. Se cunostea ca nu este familiarizat cu textul pe care partidul sau l-a trimis in plenul Parlamentului sa-l prezinte". "Din pacate, si Mihai Tanasescu ii calca pe urme lui Mircea Geoana, presedintele PSD", a mai spus George Dragomir.