Machiavelli.ro informeaza: "E timpul ca societatea sa reactioneze"
"E timpul ca societatea sa reactioneze. A venit momentul ca oamenii cinstiti sa determine o schimbare majora, sa indeparteze ireversibil actualul regim politic, care nu mai poate asigura respectarea drepturilor fundamentale la viata, la un trai decent, la sanatate".
"Presedinte Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a veghea la ‘respectarea Constitutiei‘ (art.80 alin.2 din Constitutia Romaniei) - Traian Basescu a incalcat si aceasta obligatie constitutionala promovand un proiect de revizuire a Constitutiei declarat neconstitutional prin decizia Curtii Constitut
ionale. Sfidand aceasta decizie si, implicit, Constitutia Romaniei, Traian Basescu a continuat sa sustina proiectul neconstitutional, trimitandu-l Parlamentului Romaniei spre dezbatere si adoptare. In ciuda acestor grave incalcari ale legii fundamentale, in actualul cadru constitutional demiterea presedintelui Traian Basescu nu poate fi initiata de catre cetateni".
"In consecinta, propun demararea unei actiuni cetatenesti de strangere de semnaturi pentru a revizui Constitutia Romaniei in trei puncte esentiale. Pentru a asigura controlul natiunii asupra institutiilor statului, pentru a respecta suprematia vointei natiunii, propun ca procedura suspendarii presedintelui sa poata fi declansata si la initiativa a un milion de cetateni romani cu drept de vot. Vocea poporului trebuie ascultata".