Presedintele fondator al PC Dan Voiculescu considera ca presedintele Traian Basescu se victimizeaza pentru a ajuta PD-L in campania electorala, referindu-se la declaratia sefului statului potrivit careia Voiculescu, Hrebenciuc, Geoana, Tariceanu au stabilit o noua "lovitura de stat" dupa alegeri.
Referindu-se la declaratiile presedintelui Traian Basescu vizand o incercare de suspendare a sefului statului, presedintele fondator al partidului conservator a declarat ca "Traian Basescu se victimizeaza pentru a ajuta PD-L in campania electorala", se arata intr-un comunicat semnat de Dan Voiculescu. "Traian Basescu este disperat ca PD-L pierde teren si arunca pe piata un complot cu adversari sangerosi care l-au inconjurat pe inocentul Traian Basescu. O poveste orchestrata cu un singur scop, ca seful statului sa mai ofere o tema de campanie PD-L, ca sa-i ajute in campania electorala", a declarat Dan Voiculescu.
In opinia liderului PC, Basescu nu se simte bine decat in crize pe care "le inventeaza pentru ca apoi sa ne arate ce bine le rezolva".
Voiculescu spune ca se astepta ca presedintele sa se refere la problemele de la Dacia Pitesti, la problema pierderii locurilor de munca in conditiile crizei economice si sa incerce sa ofere un raspuns la aceste situatii. "Traian Basescu nu face decat sa creeze instabilitate intr-un moment de criza economica mondiala in care Romania are nevoie mai mult ca oricand de stabilitate si de atentie", sustine Dan Voiculescu.