Senatorul PLD Nicolae Vlad Popa l-a acuzat ieri pe presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ca "induce in eroare opinia publica", prin declaratiile acestuia potrivit carora senatorii care au cerut constituirea in grup independent doresc sa obtina functii.
"Sunt consternat de faptul ca al doilea om in stat, presedintele Senatului, induce in eroare opinia publica, sustinand pe de o parte ca decizia Curtii Constitutionale interzice formarea unui grup parlamentar al senatorilor independenti, daca acesti senatori sunt membri de partid", a declarat Popa, unul dintre cei 10 semnatari ai cererii de constituire in grup parlamentar independent.
El a respins si afirmatiile lui Vacaroiu potrivit carora senatorii independenti doresc constituirea in grup parlamentar pentru a primi functii de conducere in Senat. "Nu este adevarat ca senatorii independenti au cerut functii de conducere in Biroul Permanent. Cererea noastra scrisa dovedeste ca aceste lucruri sunt neadevarate si, prin aceasta pozitie politica, ne este incalcat un drept prevazut de Statutul senatorilor si deputatilor", a mai aratat senatorul PLD.
El a explicat ca nu exista decat doua categorii de senatori: cei apartinand partidelor politice alese la alegeri si cei care sunt independenti, fie prin demisia din aceste par-tide sau candidand ca independenti la alegeri. (D.G.)