Romania Libera informeaza: Ponta: Singura solutie ca Elena Udrea sa fie primar general e sa o numeasca Traian Basescu
Singura solutie ca Elena Udrea sa fie primar general este sa o numeasca presedintele Traian Basescu in aceasta functie, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, potrivit caruia, in sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, consilierii PSD vor vota pentru pastrarea celor sase sectoare, potrivit Agerpres.
"Noi am avut o singura pozitie. Consideram ca e bine sa ramana Sectoarele. Nu noi am vrut sa le desfiintam, ci doamna Udrea. (...) Acuma inteleg ca nu mai vor. (...) Singura solutie ca doamna Udrea sa castige Bucurestiul este ca doamna Udrea sa desfiinteze Bucurestiul. Nu exista nicio alta organizare. Putem sa face 20 de Sectoare, 70 de Sectoare, 100 de Sectoare sau niciun Sector, tot n-o voteaza nimeni pe Elena Udrea. Trebuie sa o numeasca domnul presedinte Basescu primar general. Daca schimba legea si primarul general va fi numit de Basescu, atunci va fi Udrea. In rest, orice alta reorganizare nu-i foloseste la nimic. (...) Daca vreti intr-adevar sa reorganizati Bucurestiul haideti sa-i intrebam pe bucuresteni ca sa inteleaga toata lumea. Vreti sa desfiintam Sectoarele sau nu ? E foarte, foarte simplu. La fel vom vota si nu avem majoritate", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, liderul PSD, explicand ca la Bucuresti functioneaza bine "coalitia Udrea-PRM-PNG".
Acesta a acuzat, in context, "mafiile din Consiliul General al Capitalei".
"In acelasi timp, ca m-am informat mai bine de ceea ce se intampla la Primaria Bucuresti, domnul Basescu spune adevarul cand vorbeste de mafiile din Consiliul General, dar sunt mafiile pe care le avea si Traian Basescu cand era primar general, si eu am facut acel control din 2003. Astazi mafiile sunt ale doamnei Udrea si ale PDL. Seful de la RATB este consilierul doamnei Elena Udrea, seful de la RADET este de la PNG, aliat cu PDL-ul.(...) Daca domnul Basescu credeti ca vrea sa starpeasca acele mafii sa fim seriosi, sunt ale lui, cum sa vrea sa le starpeasca? Bucurestenii trebuie sa stie ca in acest moment banii de la RATB si de la RADET sunt furati, sunt deturnati catre conducerea PDL-PNG din Consiliul General. Si atunci obligatia noastra este ca la anul sa-i convingem pe bucuresteni sa nu-i mai voteze pe acesti indivizi, pe acesti mafioti, cum bine ii numea domnul Basescu", a mai spus presedintele PSD.
Totodata, Victor Ponta si-a exprimat speranta ca anul viitor Uniunea Social Liberala va castiga Primaria Generala si cele sase Sectoare.
"Noi vrem sa ramana cele sase Sectoare. Vrem sa castigam toate cele sase Sectoare prin candidatii nostri. Vrem sa avem si vom avea un candidat comun care va castiga Primaria municipiului Bucuresti. Repet, singura solutie ca doamna Udrea sa fie primar general este sa o numeasca Basescu. In rest, orice fel de reorganizare este imposibila pentru votul de la anul", a conchis Ponta