Vicepresedintele PD Adriean Videanu le-a cerut ieri umanistilor sa-si clarifice pozitia, dupa ce liderul PSD Adrian Nastase a declarat ca partidul sau are un protocol de colaborare parlamentara cu PUR, care este in vigoare.
Videanu a considerat “oarecum surprinzatoare“ declaratiile lui Adrian Nastase facute marti seara in cadrul unei emisiuni televizate. Vicele democrat a lasat sa se inteleaga ca, avand in vedere aceasta situatie, alegerile anticipate sunt cu atat mai necesare. “In momentul in care s-a constituit majoritatea guvernamentala, noi am fost foarte categorici in a-i ruga pe colegii de la PUR sa-si precizeze foarte clar pozitia. Recentele evenimente ne indreptatesc sa credem ca, poate, pentru beneficiul Romaniei, este mai bine sa avem alegeri anticipate, sa se clarifice foarte categoric o majoritate parlamentara care trebuie sa sprijine un Guvern pentru masurile dificile pe care le are de luat in aceasta perioada“, a explicat Videanu.

Alianta isi asuma riscul

Adriean Videanu a readus in discutie o chestiune deschisa de Basescu, care a apreciat ca, indiferent care ar fi Guvernul, acesta trebuie sprijinit de o majoritate parlamentara solida, iar Alianta este pregatita sa-si asume riscul alegerilor anticipate. “Noi n-am spus ca vom face alegeri anticipate vazand rezultatele din sondajele de opinie. Am discutat de alegeri anticipate inainte de a se institui Guvernul Tariceanu, ca o necesitate de stabilitate politica pentru urmatorii patru ani, destul de grei pentru Romania“, a motivat Videanu.

Protocolul este caduc

PSD si PUR au semnat inainte de alegeri un protocol anexa la acordul de infiintare a Uniunii PSD+PUR, dar acesta a cazut in desuetudine, intrucat viza crearea majoritatii parlamentare pentru formarea Guvernului si nu a fost respectat de umanisti, a afirmat ieri purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean. El a apreciat ca “artificiala“ folosirea de catre liderul PD Adriean Videanu a acestui protocol drept pretext pentru justificarea declansarii alegerilor anticipate.