Democratul Adriean Videanu este de joi seara candidatul oficial al Aliantei PNL-PD la Primaria Capitalei, acesta devansandu-l in sondaje pe liberalul Ludovic Orban. Tot in urma unui sondaj printre bucuresteni ar putea candida din partea PSD pentru a treia oara la primarie senatorul Sorin Oprescu.

Membrii Consiliului National de Coordonare al Aliantei l-au desemnat joi seara, intr-o sedinta extraordinara, pe democratul Adriean Videanu drept candidat al PNL-PD la functia de primar general al Capitalei. Contracandidatul sau din interiorul Aliantei, liberalul Ludovic Orban, a declarat dupa sedinta CNC ca liderii Aliantei au luat aceasta decizie pe baza rezultatelor sondajelor de opinie comandate de cele doua partide pentru stabilirea celui mai bun dintre cei doi. a€žDeasupra rezultatelor sondajelor de opinie este important ca Alianta a prezentat cel mai bun candidat, iar membrii celor doua partide sunt solidari in sustinerea lui Videanua€œ, a mentionat Orban. El a mai spus ca nu regreta faptul ca si-a depus candidatura si ca va fi alaturi de Videanu in campania electorala si ulterior ca viceprimar, in cazul in care Videanu va castiga alegerile.
Videanu a declarat ca a fost o competitie colegiala in interiorul Aliantei, iar acest lucru a dovedit maturitatea politica a D.A. a€žAvem un protocol solid si intr-o situatie aproape de egalitate, cum a fost in aceste sondaje, am dovedit ca putem alege fara probleme un candidata€œ, a mentionat Videanu. El a precizat ca va demisiona din Guvern dupa ce va trimite la Bruxelles programul de preaderare a Romaniei la UE, respectiv spre sfarsitul saptamanii viitoare. a€žÃ§n privinta candidatului la Bucuresti, Alianta a luat o decizie politica, dar aceasta s-a bazat pe sondajele de opinie in care a fost o diferenta foarte mica intre mine si Ludovic Orbana€œ, a mai spus Videanu. Cei doi au refuzat sa spuna care era diferenta intre ei in sondaje.

Sondaje si la PSD

ßi candidatul PSD pentru functia de primar general al Capitalei va fi ales, prin vot secret, dintre primii clasati in sondaj de catre membrii Biroului Executiv municipal, intr-o sedinta care va avea loc luni, a declarat presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu. El a precizat, dupa sedinta de joi seara a BEx municipal, ca la reuniunea de la inceputul saptamanii viitoare vor fi prezentate rezultatele sondajelor facute pe Capitala privind posibilii candidati pentru functia de primar, iar membrii BEx vor stabili, prin vot secret, candidatul partidului dintre primii trei-patru clasati.
Popescu a afirmat ca i se pare a€žcorecta€œ ca alegerea sa se faca dintre cei care au obtinut cele mai bune rezultate (n.r. a€“ dintre cei sase cuprinsi in sondaj), insa a aratat ca, daca vreunul dintre ceilalti doreste sa candideze in fata BEx, a€žva fi libera€œ sa-si faca a€žautopropunereaa€œ.
Potrivit unor surse citate de Mediafax, sondajul il indica pe primul loc pe Sorin Oprescu, urmat de Marian Vanghelie, primarul sectorului 5. Printre celelalte persoane cuprinse in aceasta cercetare s-ar numara Doru Giugula, Dan Darabont si Vlad Dumitrescu, seful organizatiei de tineret a PSD Bucuresti. Tot joi, Dan Ioan Popescu a afirmat ca il considera pe Sorin Oprescu cel mai bun candidat al partidului pentru functia de primar general, iar Marian Vanghelie a aratat, la randul sau, ca il sustine pe Oprescu. Primarul sectorului 5 a precizat ca nu vrea sa candideze pentru Primaria Capitalei.