Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat saptamana trecuta ca va cere suspendarea lui Traian Basescu daca Legea pensiilor, adoptata "prin frauda" la comanda presedintelui, va fi promulgata.
"Daca Traian Basescu va promulga legea pensiilor, adoptata prin frauda de Roberta Anastase la cererea sa personala, voi solicita PSD, PNL, PC, UDMR si minoritatilor sa incepem procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu din functie. Daca promulga legea adoptata prin frauda, va incalca articolul 80, alin. 2 din Constitutia Romaniei. Exista toate temeiurile constitutionale sa pornim suspendarea", declara Ponta.
Liderul PSD sustinea ca Anastase si Basescu pun in pericol viitorul Romaniei si functionarea democratica.
"PSD nu poate sa ramana fara replica in fata acestor actiuni si nu poate sa ramana fara actiune politica pentru ca, atat cei 6 milioane de pensionari, afectati si fraudati prin furtul de voturi comis de Roberta Anastase la ordinul direct si sub protectia lui Traian Basescu, dar si ceilalti oameni, vor sa stie ca nu vor trai tot timpul in tara in care Anastase si Basescu fura voturi, acuza liderii opozitiei, sindicatele si pun in pericol functionarea democratica si viitorul acestei tari", a mai spus Ponta.
Presedintele PSD a subliniat ca Anastase nu a furat voturile la Legea pensiilor din propria initiativa, ci "sub protectia lui Basescu".