Proaspat ales in functia de presedinte al PSD, Victor Ponta le-a transmis tuturor social-democratilor ca va face tot ce a promis in campanie, ca va reusi sa faca din partid din nou o mare forta politica si ca adversarii politici, in special cei de la PD-L, nu vor avea un somn linistit in perioada urmatoare.
Victor Ponta a declarat: "Imi spunea cineva care m-a sunat sa ma felicite ca partidul nostru intotdeauna stie sa gaseasca calea mai buna pentru viitor. Vreau sa cred ca aceasta cale este alegerea mea! Partidul nostru are din nou o sansa uriasa, are sansa de a arata ca poate sa faca schimbari, ca poate sa accepte un presedinte 'enervant de tanar', cum ar spune unii, ca are puterea de a constitui alternativa pentru ceea ce inseamna puterea PD-L, dar si a PNL.
Sunt convins ca si celelalte partide au urmarit Congresul nostru si stiu ca au din nou un adversar. Cei de la PD-L nu vor putea sa doarma foarte bine in perioada urmatoare. Partidul nostru, ca si pasarea Phoenix, renaste din propria-i cenusa".