Machiavelli.ro informeaza: Victor Ponta: "Voi respecta si voi pune in aplicare imediat decizia Parlamentului European in cazul lui Severin, oricare ar fi aceasta"
PSD asteapta rezultatul anchetei Parlamentului European in ceea ce-l priveste pe europarlamentarul Adrian Severin, a declarat, luni, presedintele formatiunii, Victor Ponta, adaugand ca va respecta si va pune in aplicare imediat decizia forului legislativ de la Bruxelles, oricare ar fi aceasta.
Intrebat daca in cazul in care se dovedeste vinovatia europarlamentarului social-democrat acesta ar putea fi exclus din partid, Ponta a afirmat ca asteapta intai sa vada concluziile PE. "Dar din punctul nostru de vedere - eu judec pe toata lumea exact cu aceeasi masura, nu pe cei care nu-mi sunt prieteni intr-un fel sau pe cei care-mi sunt prieteni in altfel - situatia exista, nu poate fi negata. Ceea ce s-a prezentat si in mass-media romaneasca din ceea ce s-a luat in discutie la nivel european este o situatie grava si decizia domnului Severin de a se suspenda din functiile politice era absolut necesara", a mentionat Ponta.
El a mai afirmat ca nu stia de faptul ca Severin a informat in urma cu o saptamana conducerea grupului Socialistilor din PE despre acest subiect. "Mie nu mi-a spus. (...) E o problema de integritate si problemele de integritate si la PE si la PSD le rezolvam, nu facem ca la PDL cu Pasat si cu Ridzi si cu Macovei si Preda si alti integralisti de genul asta. (...) Intr-adevar domnul Severin a ajuns in aceasta situatie si in mod sigur putea s-o evite. M-a informat atunci cand l-am intrebat eu pe domnul Severin si asa e normal sa se intample", a afirmat Ponta.
Potrivit acestuia, liderul delegatiei PSD din PE, Catalin Ivan, are mandatul de a sustine si in cadrul PES si in PE o ancheta foarte clara in ceea ce priveste acest subiect.
(Sursa: AGERPRES)