Din punct de vedere politic, Sorin Ovidiu Vintu ar trebui sa ramana in arest, apreciaza presedintele PSD, Victor Ponta. Mai mult, spune social-democratul, in aceeasi celula cu Vintu ar trebui sa stea si presedintele Traian Basescu.
"Strict juridic, nu pot sa comentez pentru ca nu stiu ce e in acel dosar. Strict politic, daca ma intrebati pe mine, nu cred ca domnul Vintu ar trebui eliberat, cred ca domnul Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula cu domnul Vantu. Au foarte multe lucruri sa-si spuna, se cunosc foarte bine, de foarte mult timp si cred ca pentru Romania ar fi o perioada buna de timp in care cei doi ar sta impreuna, iar noi am putea sa scoatem Romania din criza", a spus Victor Ponta.
Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian au fost arestati preventiv, pe 10 septembrie, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucuresti, in dosarul fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor. Decizia de arestare a fost atacata cu recurs de avocatii celor trei, imediat dupa pronuntare.