Secretarul de stat in MAE pentru organizarea summit-ului NATO, Victor Micula, a fost propus de Lazar Comanescu pentru functia de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul de Externe.
Conform organigramei MAE, secretarul general este subordonat direct ministrului si are in subordine Directia Generala Afaceri Consulare si Directia Generala Afaceri Juridice.
Victor Micula are varsta de 42 de ani. El a intrat in MAE in anul 1996, prin concurs, obtinand gradul diplomatic de secretar III. In perioada 1997 - 1999, Micula a activat in Ambasada Romaniei la Budapesta. Intre 1999 si 2001 a fost presedintele Comitetului Financiar Informal al Organizatiei pentru Organizare si Cooperare in Europa - Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Organizatiile Internationale cu sediu la Viena.
Victor Micula a fost directorul cabinetului ministrului de Externe si purtatorul de cuvant al MAE in perioada 2001-2002, cand ministru era Mircea Geoana.
Intre anii 2002 si 2007, Micula a fost ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Argentina si Republica Paraguay.
In 2007, revine in Centrala MAE ca director general pentru politici strategice. In iunie 2007, Micula este numit subsecretar de stat pentru organizarea summit-ului NATO din 2008, iar de la sfarsitul anului 2007 este secretar de stat pentru coordonarea organizarii summit-ului.