Vicepresedintele PSD Gorj, Eugen Valceanu, si fiul sau, Dan Valceanu, presedintele organizatiei de tineret, au demisionat si s-au inscris in PD-L. Eugen Valceanu a declarat ca a luat aceasta decizie pentru ca s-a simtit marginalizat in cadrul partidului: "Nu mai este partidul care era inainte. Organizatia nu mai are un punct de vedere, iar deciziile sunt luate de catre Carciumaru (presedintele PSD Gorj - n.r.) si Calinoiu (presedintele executiv al PSD Gorj - n.r.). Pe noi, oamenii care muncim pentru partid, nu ne intreaba nimeni nimic, pe cand la PD-L este altceva. M-a interesat functia de prefect, dar nu am avut loc. Am inteles acest lucru, dar nu am fost lasat in pace nici pe urma. Am auzit un comentariu facut de domnul Carciumaru, care m-a deranjat enorm. Asta a pus capac si m-a determinat sa iau decizia aceasta. Nu pot sa spun in ce a constat comentariul".
Liderul PD-L Gorj este Ionel Mantog, care ocupa si functia de director al Complexului Energetic Turceni.
Ion Calinoiu, presedintele executiv al PSD Gorj, sustine ca Valceanu a plecat din partid si s-a inscris in PD-L pentru a nu pierde afacerile pe care le are in minerit prin firma pe care o detine: "Motivul principal al demisiei este acela de a nu pierde piata controlata de domnul Mantog. Legea trebuie sa-si spuna cuvantul cu privire la ceea ce se intampla in minerit si energie cu privire la atribuirea de lucrari".
In schimb, Eugen Valceanu spune ca acuzatiile lui Calinoiu nu sunt fondate: "Calinoiu vorbeste aiurea. Contractul pe care il aveam incheiat cu SNLO s-a teminat pe 31 martie. Nu s-a mai organizat licitatie pentru stabilirea altei firme, pentru ca s-a hotarat ca lucrarea sa fie facuta cu forte proprii. Pai de atunci si pana acum puteam sa plec de multe ori".
Ionel Mantog spune ca in perioada urmatoare se vor mai inregistra si alte inscrieri in PD-L.