Vicepresedintele PD-L Oltean recomanda politicos PSD sa paraseasca guvernarea, in situatia in care social-democratii considera ca nu pot sa faca fata coalitiei.
"In situatia in care PSD apreciaza ca nu poate sa faca fata unei asemenea guvernari trebuie sa-si puna foarte serios problema celeilalte pozitii, aceea de a parasi guvernarea, fiindca starea de duplicitate in care se pozitioneaza este paguboasa si pentru PSD, si pentru guvernarea in sine", a declarat Ioan Oltean, in cadrul unei conferinte de presa.
Vicepresedintele PD-L s-a referit la sedinta de luni a Camerei Deputatilor, in care, ar fi fost refacuta "majoritatea parlamentara de trista amintire, cea din 2007, pe formula 322, intre PSD aflat la guvernare si PNL aflat in opozitie".
"Aceasta majoritate noua este constituita cu un scop foarte bine determinat, acela de a compromite ministri PD-L, de a diminua imaginea PD-L si, in mod indirect, de a duce la o diminuare a increderii in presedintele Traian Basescu. PD-L s-a delimitat si se delimiteaza la modul ferm de o asemenea atitudine a PSD, care, cu incalcarea grava a dispozitiilor protocolului incheiat cu ocazia parteneriatului pentru Romania, se asociaza cu usurinta cu PSD pentru compromiterea ministrilor PD-L. Ultima incercare e cea care o vizeaza pe doamna ministru a Turismului, Elena Udrea, cand au consimtit cu usurinta sa constituie comisia Vanghelie, ca nu o putem numi comisia Udrea care sa verifice oportunitatea cheltuielilor facute de acest minister fiindca de legalitate nu s-a legat nimeni", a declarat democrat-liberalul.
"PD-L cere PSD sa nu uite ca se afla la guvernare. E un avertisment foarte serios", a mai precizat Ioan Oltean.