DeCeNews informeaza: Blaga spune ca nu s-a intalnit cu Antonescu, nici cu lideri PDL pentru a planui un nou Guvern
Senatorul PDL Vasile Blaga a negat marti ca s-ar fi intalnit cu liderul PNL Crin Antonescu si nici cu colegii sai precum Sorin Frunzaverde si Cezar Preda pentru a planui inlaturarea lui Emil Boc si instaurarea unui guvern de uniune nationala.
"In primul rand ca n-am avut aceasta intalnire (cu Crin Antonescu, n.r.). As fi vrut sa ma intalnesc cu mare drag si cu dl Frunzaverde si cu dl Cezar Preda, dar ei sunt in concediu. Deci nu aveam cum sa ne intalnim noi trei in primul rand - de altfel cu dl Preda n-am vorbit in ultimele doua luni. Speculatii de sezon...", a spus el la Realitatea TV.
Intrebat ce sanse da unui guvern Patriciu, Blaga a raspuns: "E cald afara. E un scenariu de vara".
Fostul secretar general a fost intrebat si daca mai crede in refacerea Aliantei DA. "Eu am prezentat un astfel de punct de vedere in Conventia Nationala, atunci cand mi-am prezentat platforma si am spus ca sunt adeptul unei astfel de constructii. Dar care, sigur, trebuie sa vina din ambele parti. Mi-am exprimat regretul ca nu am reusit sa guvernam in 2008 impreuna cu PNL si trebuie sa spun ca nu a fost vina noastra pentru ca noi am fost la sediul PNL atunci si am fost tratati cu refuz. Si va spun pentru prima data un lucru interesant: am luat toate masurile de precautie, inclusiv faptul ca din delegatie nu facea parte nici un fost liberal, ca sa existe motive de tensiune pentru un astfel de inceput din discutie. Dar iata, nu s-a realizat", a spus el.
Blaga a fost insa evaziv atunci cand a fost intrebat daca e posibila refacerea ADA inainte de 2012. "Eu raspund ca in acest moment noi facem parte dintr-o Coalitie si tot timpul am spus ca trebuie sa iti respecti colegii de Coalitie, daca vrei la randul tau respect. Lucrurile sunt, sigur, intr-o evolutie pentru ca se dovedeste pana la urma ca masurile luate de Guvern sunt cele necesare, dar trebuie sa le comunicam mult mai bine", a mai sustinut el.