Senatorul PSD George Severin il interpeleaza in Senat pe ministrul Vasile Blaga, pe tema mentinerii statutului actual al Centrului de Pregatire si Perfectionare pentru Comunicatii, Informatica si Logistica Jandarmi Campina - Indicativul: U.M. 0865.
Puteti citi in continuare textul interpelarii.
'Un grup de salariati ai U.M. 0865 Campina sunt alarmati de decizia de desfiintare a Centrului de Pregatire si Perfectionare pentru Comunicatii, Informatica si Logistica Jandarmi Campina si transformarea acestuia intr-o structura subordonata altei institutii a Jandarmeriei Romane.
In urma acestei transformari, implicit se reduce dramatic si personalul incadrat in structura nou infiintata, iar cea mai mare parte a angajatilor nu vor mai avea loc de munca. Cu toate ca si asa numarul angajatilor era mult sub incadrarea necesara bunei functionari a unitatii, acum, in prag de iarna, ei vor fi obligati sa-si caute alte locuri de munca. Angajatii au facut demersuri pentru clarificarea situatiei lor la comanda unitatii dar aceasta nu a putut rezolvat problema, decizia fiind luata la nivelul Ministerului.
Oamenii inteleg situatia economico-financiara in care se afla tara, dar ei nu sunt de acord cu decizia arbitrara luata la nivelul Ministerului de a desfiinta Centrul de Pregatire si Perfectionare pentru Comunicatii, Informatica si Logistica Jandarmi, fara a tine cont ca este un centru cu o traditie de peste 50 de ani, unicul centru care executa pregatirea cursantilor in specialitatile comunicatii, informatica si logistica din toate structurile M.A.I..
Din aceasta unitate au cazut la datorie, in timpul Revolutiei din Decembrie 1989 un numar de 37 de ofiteri, militari in termen si salariati civili.
Pentru aceste considerente, va solicit sa va aplecati cu intelegere pe cererea de mentinere a statutului actual al Centrului de Pregatire si Perfectionare pentru Comunicatii, Informatica si Logistica Jandarmi Campina U.M. 0865, cu structurile minime necesare bunei desfasurari a activitatilor. In acest fel, le vom da o veste buna familiilor celor cazuti la datorie si supravietuitorilor din Decembrie 1989, iar Dvs veti putea sta cu fruntea sus atunci cand veti participa la ceremoniile de comemorare a eroilor din Decembrie 1989.'