Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a acordat recent un interviu ziarului Romania libera, in care afirma ca s-a incercat in ultimii trei ani transformarea DGIPI intr-un concurent al SRI.
Directia Gnerala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a facut politie politica anul trecut, afirma ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga intr-un interviu acordat cotidianului Romania libera:
"Din pacate, in unele cazuri, da. Nu pot sa dau exemple din dosare care sunt pe rol la Parchet. Nici nu este bine sa stiu ce este in aceste dosare. "Politie politica" e un termen destul de pretentios: daca s-au utilizat informatii in scopuri politice? Da, e un lucru clar, ati vazut si dvs. in presa", a declarat Blaga.
Blaga a precizat ca s-au facut copii dupa dosare ale serviciului "Doi si-un sfert": "Intr-adevar, au fost facute copii dupa documente care aveau un caracter secret, strict secret sau chiar de siguranta nationala, din aceasta cauza sapte fosti colegi au dosare la Parchetul General si asteptam finalizarea acestor dosare".
Acesta spune ca s-a incercat folosirea DGIPI ca serviciu paralel SRI.