Puteti citi in continuarea declaratia de presa pe care a facut-o Vasile Blaga, secretar general si senator al PDL, prin care se apara de acuzatiile de coruptie.

Vasile Blaga: Buna ziua, va multumesc ca participati la aceasta scurta declaratie de presa. As vrea sa spun inca de la inceput ca Partidul Democrat Liberal respinge cu tarie asocierea lui, a numelui lui, cu orice fapta de coruptie din vama sau din orice alta institutie a statului. Mai mult, ii face mincinosi pe toti cei care afirma ca vreodata in istoria lui acest partid a fost finantat din surse ilegale. Intotdeauna am prezentat, dupa campaniile electorale, lista clara a sustinatorilor si, va reamintesc, ca am fost singurul partid din tara, in toti acesti ani, care nu a avut niciodata probleme cu Curtea de Conturi.
Mai mult, nu pot sa vad decat ca exista o anumita orchestrare in jurul ideii ca Partidul Democrat Liberal ar sprijini coruptia din diferitele institutii ale statului. Nimic mai fals! Niciodata niciun alt Guvern nu a luptat cu tarie impotriva evaziunii fiscale si a coruptiei, si tin sa va reamintesc ca am pornit inca din primavara anului trecut aceste actiuni, iar dumneavoastra ati primit saptamanal rapoarte asupra a tot ceea ce inseamna, incepand cu martie, lupta impotriva evaziunii fiscale. Sigur, ea s-a amplificat dupa ce un colectiv care a lucrat la sediul Administratiei si Internelor, dar din care faceau parte si reprezentanti la varf ai altor institutii - Parchetul General, Serviciul Roman de Informatii, Ministerul de Finante, am propus, si pana la urma a fost adoptata de catre Guvern, Ordonanta 54 care a facut posibila implicarea puternica a Ministerului de Interne in toata aceasta activitate.
Nu pot sa nu vad ca astazi au fost lansate anumite banuieli vizavi de activitatea mea din toti acesti ani si vreau sa-l asigur pe fiecare roman ca nu am ce sa-mi reprosez din acest punct de vedere. Ma uit in ochii fiecaruia si le spun ca niciodata nu am fost implicat in actiuni ilegale si nu voi fi implicat niciodata. Ca sa fie clare lucrurile pentru toata lumea: daca cineva are vreo banuiala, are vreun document, nu are decat, respectand legile statului, sa se adreseze institutiilor statului.
Am condus Regionala Vamala Oradea intre ’93 si ’96. La guvernare era Partidul Social Democrat. 15 iulie - am fost eliberat din functie pentru ca, intr-adevar, nu am trecut la PSD. Nici nu puteam, eram presedintele Organizatiei Partidului Democrat din Bihor. De asemenea, in toata aceasta perioada cat am condus regionala vamala nu l-am avut niciodata adjunct pe domnul Radu Marginean. Pentru ca s-au spus numai minciuni in serie. Mai mult, domnia sa a fost promovat director de vama la Oradea in anul 2000, cand tot Partidul Social Democrat era la putere si, va dati seama, in toate aceste batalii electorale, daca existau cele mai mici dubii le-ar fi folosit opozantii din PSD.
Pe de alta parte, niciodata nu am avut niciun fel de intalnire in partid, nu intre patru ochi, intre sase ochi, cu atat mai putin in echipe care sa faca propuneri de numire in vami. Eu nu am propus pe nimeni ca sef de vama. Nu am propus pe nimeni nici macar ca sef de tura undeva. De aceea am simtit sa fac aceste precizari pentru ca unii oameni care au probleme, crezand ca le pot transfera in mediul politic, spera sa scape de acuzatiile care li se aduc. Dar, dupa cum stiu, de institutiile statului, nu vor scapa.