Senatoarea Doina Silistru a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata 'Totul despre "lupii" lui "Petrica" - parabola cu final tragic', pe care o puteti citi in continuare.

Dupa un anumit episod petrecut in weekend, intrebarea "Ce-alegem, gaura sau covrigul?" sau "Cu ce ramanem?" este cum nu se poate mai potrivita, mai ales ca vine dupa cateva zile intense, in care s-a mancat, ca de obicei, politica pe paine. Sau fara paine, cu intentie sau doar pentru a ne auzi vorbind. Eu optez pentru paine, fiindca tot am mai dat jos din TVA, masura deloc pe placul unora. Le-o fi placand numai cozonacul, mai poti sa stii?
Evident, nu cu astfel de amanunte vreau sa va retin, pentru doar cateva minute, atentia, ci cu povestea trista, chiar tragica a tanarului Petrica. Il stiti pe Petrica - cioban din tata in fiu, si stiti si povestea. A strigat "lupul!" o data, de doua ori, de trei ori... Cand lupul chiar a venit, ciobanii mai batrani, satui de glumele proaste ale juniorului, l-au lasat prada lupilor. Si lupul a venit, asa ca boacana l-a costat, intr-un final, cariera... politica, se poate spune, fiindca nu stim ce-ar fi iesit din tanara speranta a transhumantei romanesti daca n-ar fi dat atatea alarme false. Poate ar fi ajuns un "mare baci de stat", cum se spune pe aici, poate chiar un candidat la nu stiu ce demnitate publica extrem de importanta.. Da, Petrica putea ajunge orice; in schimb, a esuat lamentabil. A pierdut pe mana lui, cum se spune: in loc sa manance covrigul, s-a ales cu gaura!
Iata, stimati colegi, cateva mostre de alarme false, de "gauri" mari in "covrigul" adevarului, mereu rupt, dar niciodata mancat. Prima: Petrica, cu sau fara cele cateva mioare dolofane, nu se va intoarce niciodata in turma mare. Fals: in oierit, draga Petrica, ca si in politica, niciodata sa nu spui niciodata! Unde e mai bine decat in saivan? Unde se simt mioarele mai protejate de lupul cel rau, pe care l-au mai invins, ultima data in transhumanta locala din 2012? Pentru ca erau la un loc au invins PeDeLupul, stie si Petrica acest lucru, si inca foarte bine, nu pentru ca erau patru pe un deal si sase pe celalalt.
A doua alarma falsa este de fapt o inlocuire: tanar si pus pe sotii cum il stim, Petrica nu doar cheama lupul, dar o face de parca ar fi baciul cel batran, stapanul cainilor. Evident ca nu e asa. Mai mult, de la ultima transhumanta pana acum, Petrica putea castiga mult mai mult daca asculta de sfatul mioarelor intelepte din subordine. Alti "Petrici" au avut permanent consultari, pe principiul "De trei zile-ncoace / Gura nu-ti mai tace! / Ori iarba nu-ti place, / Ori esti bolnavioara, / Draguta mioara?".
Da, stimati colegi, concluzia e, din doua, una singura: ori lui Petrica i s-a urat pur si simplu in turma mare, ori il iubeste in secret pe lupul cel rau. Alegeti dumneavoastra varianta corecta.