Sorin Oprescu si Marian Vanghelie au tinut ieri prima conferinta de presa in calitate de lideri statutari ai PSD Bucuresti, dupa alegerile de joi: primul, in calitate de presedinte al organizatiei, cel de-al doilea, in calitate de presedinte executiv. Ei au anuntat ca obiectiv principal al organizatiei castigarea alegerilor pentru primaria Capitalei.

Sorin Oprescu, liderul social-democratilor din Capitala, a anuntat ieri ca, pana la finele lui august, va pune pe hartie obiectivele organizatiei, precum si reorganizarea filialelor din Bucuresti, obiectivul principal al echipei pe care o conduce este castigarea alegerilor pentru Primaria Capitalei. El a declarat ca in perioada urmatoare "vor fi create structuri noi statutare care sa ajute la buna desfasurare a activitatii politice".
Una dintre aceste structuri este functionalitatea organizatiei seniorilor, care, potrivit lui Oprescu, "a inceput sa mai miste ceva". De asemenea, el vrea sa-si intareasca echipa tehnica si departamentele de specialitate.

Monitorizarea lui Videanu

Legat de obiectivul PSD Bucuresti de a castiga alegerile pentru functia de primar general, pentru care este deja candidat Marian Vanghelie, acesta a si intrat in campanie electorala. El a anuntat ca PSD Bucuresti va propune in urmatoarea saptamana Consiliului General al Municipiului Bucuresti schimbarea destinatia sumei de 1 miliard de euro, alocata in acest moment pentru reabilitarea marilor artere de circulatie. "O sa plecam pe cele 3.000 de strazi pentru a strange semnaturi, pentru ca ne intereseaza infrastructura. Este vorba de un miliard de euro, bani pentru care dorim schimbarea destinatiei", a declarat Vanghelie, presedintele executiv al PSD Bucuresti.
Acesti bani ar urma sa fie folositi pentru achizitia si construirea de locuinte sociale si infiintarea a 30-40 de gradinite. "Acum avem aproape 10.000 de copii care nu au unde sa mearga. Consideram ca banii trebuie sa fie cheltuiti eficient. In primul si in primul rand, oamenii doresc ceea ce putem sa facem pentru ei maine, si dupa aceea pentru viitor", a spus Vanghelie.
Presedintele executiv PSD Bucuresti a mai spus ca va monitoriza toate activitatile si mai ales toate proiectele "inutile, megalomanice si imposibile" initiate de primarul general Adriean Videanu. "Il monitorizam pe primarul general Adriean Videanu si cele 252 de proiecte megalomanice ce raman in stadiul de macheta", a mai spus Vanghelie.
Tot ieri, liderul PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a prezentat noul purtator de cuvant al organizatiei, Ana Birchall.