Judetul Valcea a primit un milion de lei pentru organizarea referendumului national pentru demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, referendum ce are loc pe 19 mai 2007.
720.000 lei din aceasta suma sunt prevazuti pentru cheltuielile de personal, iar 280.000 lei sunt destinati cheltuielilor materiale.
La nivelul judetului s-au amenajat 429 de sectii de votare si 342.530 din locuitorii judetului au drept de vot.
Biroul Electoral Judetean de Circumscriptie (BEJC), care s-a amenajat la parterul Prefecturii, functioneaza si este in directa legatura cu Biroul Electoral Central (BEC). Ieri, urma ca la BEJC sa fie instalat si serverul central al statisticii. Membrii Comisiei Tehnice Judetene (CTJ) s-au intalnit, ieri, intr-o noua sedinta de lucru pentru a discuta despre organizarea referendumului national. La intalnire au participat si reprezentanti ai partidelor politice. "Incepand de luni, 7 mai, in Prefectura se va intra doar cu legitimatie de acreditare, aceasta fiind acordata de catre institutie", le-a spus membrilor CTJ prefectul Anuta Handolescu.
Cu privire la suma alocata judetului pentru referendum, prefectul a precizat ca fondurile sunt putine. "Suma alocata pentru referendum e extraordinar de mica, inclusiv cea alocata pentru achizitionarea materialelor in sectiile de votare, 280.000 de lei. Nu voi semna pontaje pentru persoanele auxiliare fara ca acestea sa aiba facute cele sase ore suplimentare, in mod justificat. Vor fi pontate doar persoanele care au activitate suplimentara de sase ore", a declarat Anuta Handolescu.
In cadrul sedintei, membrii CTJ au mai aprobat solicitarea catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) sa sisteze programul de desfasurare a cursurilor in scoli pe 18 mai, cu propunerea ca orele sa fie recuperate intr-o alta zi ori cursurile sa fie concentrate in saptamanile ramase pana la incheierea anului scolar.
"Nu putem amenaja sectiile de votare si sa tragem firele de telefon cu elevii in clase. Primarii nu pot lucra cu copiii peste ei", a declarat prefectul.
Reprezentantii CTJ au mai hotarat ca personalul din 302 sectii de votare din judet sa primeasca in ziua referendumului pachete cu hrana rece, aceasta urmand sa fie transportata odata cu buletinele de vot.