CRIN ANTONESCU a anuntat, sambata, ca RENUNTA sa candideze la ALEGERILE PREZIDENTIALE 2014. Anuntul liberalului a fost neasteptat si surprinzator, insa, o analiza mai atenta ar putea releva multe dintre motivele care ar fi stat in spatele deciziei luate de CRIN ANTONESCU.
Jurnalistul Val Valcu opineaza ca, in conditiile propulsarii lui Klaus Iohannis in fruntea PNL, Crin Antonescu nu mai putea actiona decat cel mult ca un "iepure" pentru edilul de la Sibiu, in perspectiva unei viitoare rocade in preajma alegerilor, pe modelul celei din 2004.
Val Valcu, directorul D.C.News prezinta avantajele pe care le are Klaus Iohannis in fata lui Antonescu pentru preluarea calitatii de prezidentiabil al PNL. In vreme ce fostul lider liberal, dupa "SPARGEREA" usl, incepea sa fie asemanat tot mai mult cu... Traian Basescu, Iohannis este vazut drept o antiteza a actualului sef al statului, iar rezultatul referendumului din 2012 arata ca Traian Basescu nu se mai afla printre preferatii alegatorilor.
Iata avantajele primarului din Sibiu:
• e un model diferit de Traian Basescu - calm, cumpatat;
• nu ataca la persoana;
• nu se asteapta de la el sa aiba replici spumoase, iar daca spune un lucru memorabil, acesta va deveni viral, transmis fiind de el;
• nu este uzat in campanii electorale;
• nu i-a atacat pe altii;
• poate fi,pe bune, un lider unificator. Nu a fost in PDL, iar in PNL a intrat de putin timp.
Electoratul PDL il va accepta mult mai usor decat ar fi facut-o cu Crin Antonescu, cel care, in perceptia democrat-liberalilor, a incalcat statul de drept in 2012.
"In conditiile in care ar fi candidat Crin Antonescu, aducerea lui Klaus Iohannis in fruntea PNL ar fi fost inutila si fara efect. Ce castig ar fi putut aduce partidului Klaus Iohannis, daca el nu era candidatul la alegerile prezidentiale in acest an?
In plus, odata cu refacerea Aliantei D.A., PNL si PDL trebuiau sa mearga in tandem pentru cele doua functii cheie ale statului - presedinte si premier. Liberalii propun omul pentru o functie, democrat-liberalii - pentru cealalta functie.
In cazul in care Crin Antonescu ar fi candidat pentru Cotroceni, ar fi avut nevoie de o pereche din PDL pentru Palatul Victoria. Atunci ce rol ar mai fi avut Klaus Iohannis. Daca Antonescu ar fi mers cu Iohannis ca propunere de premier, ar fi riscat sa piarda voturile electoratului PDL, care nu s-ar fi simtit reprezentat de tandemul Antonescu-Iohannis.
Crin Antonescu ar fi putut functiona pe post de ‘iepure‘ pentru Klaus Iohannis, pe modelul rocadei din 2004, Stolojan - Basescu, Problema in aceasta situatie ar fi fost reprezentata de riscul ca gruparile anti-Antonescu din PNL anti-Antonescu Alianta cu PDL si sa plece in PSD, pentru refacerea USL. Or, Klaus Iohannis ar putea fi perceput ca solutia care sa-i mentina pe liberali uniti".
Sursa: InfoBrasov.net