Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, le-a transmis marti membrilor Corpului Dilomatic acreditat in Romania o scrisoare in care doreste sa ii informeze despre faptul ca "se pune la cale o imensa frauda electorala la alegerile parlamentare care vor avea loc duminica, 30 noiembrie". "Probabil ca ati luat cunostinta de semnalul de alarma care a fost tras, recent, de Asociatia Pro Democratia, care avertizeaza cu privire la aceasta frauda", arata liderul PRM in scrisoarea deschisa, precizand ca "si alte cicluri electorale au fost grav viciate", dar Parlamentul Romaniei a eliminat, rand pe rand, prin lege, majoritatea practicilor infractionale in domeniu: urnele mobile, listele suplimentare, votul multiplu, mai ales in centrele universitare etc.
In opinia lui Vadim Tudor, au mai ramas "trei parghii ale fraudei": mita electorala - pedepsita de lege, dar inca practicata pe scara larga, pe fondul saracirii tot mai accentuate a populatiei - anularea buletinelor valabile ale adversarilor politici, prin dubla stampilare si softul Biroului Electoral Central. "Am informatii sigure ca PRM va fi furat, copios, la toate aceste paliere. Mita electorala e vizibila cu ochiul liber, nici nu mai trebuie demonstrata", mai mentioneaza liderul PRM, amintind faptul ca "anularea buletinelor de vot ale PRM s-a exersat, cu un trist ,'succes', la alegerile locale din iunie 2008, cand s-au inregistrat nu mai putin de 2.100.000 de buletine nule, iar la o sumara verificare si renumarare s-a constatat ca cele mai multe dintre acestea erau ale PRM".
Corneliu Vadim Tudor face apel la membrii Corpului Diplomatic sa informeze corect si prompt guvernele pe care le reprezinta in legatura cu fraudarea alegerilor parlamentare din Romania, mentionand ca acest scrutin "reprezinta o problema nu numai a Romaniei - ci si una a intregii constructii europene care, si asa, e supusa la numeroase provocari". "Ajutati Romania sa nu se scufunde, definitiv, in mlastina coruptiei si a terorismului politic!", se arata in finalul scrisorii liderului PRM.