Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, a profitat de prezenta in Romania a lui Hans-Gert Poettering, presedintele Parlamentului European, pe care l-a informat ca presedintele Traian Basescu si PD pregatesc fraudarea alegerilor pentru Parlamentul European.
In cadrul intalnirii presedintelui Parlamentului European cu liderii politici, C. V. Tudor, care a condus dezbaterile in calitate de vicepresedinte al Senatului, l-a avertizat pe oficialul european "cu privire la posibilitatea unei fraude electorale la alegerile pentru PE din Romania".
Lucian Bolcas, vicepresedinte al PRM, a declarat ca Vadim Tudor i-a adresat personal lui Pottering, care este si liderul grupului parlamentar al partidului Popular European (PPE), o scrisoare in care se releva "pericolul fraudei" electorale la 25 noiembrie. Potrivit lui Bolcas, scrisoarea avea anexate o serie de sesizari pe care PRM le-a trimis Guvernului "cu privire la modalitatea in care s-a facut incredintarea managementului statistic al scrutinului catre firma NetConsulting". "Eu sunt convins ca marea familie politica a PPE nu are nevoie sa isi sporeasca 'zestrea' de parlamentari prin inselatorie, avand in vedere ca, de 2.000 de ani incoace, crestinii nu mint si nu fura. Ar fi regretabil ca, pentru cateva voturi in plus la Grupul PPE, banii contribuabililor germani, francezi, italieni, spanioli, englezi si ai altor cetateni ai Europei Unite sa fie jefuiti de aceasta mafie rapace din Balcani", ii scrie liderul PRM lui Poettering.