Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a adresat marti o scrisoare presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, prin intermediul careia ii solicita acestuia sa fie analizate informatiile referitoare la colaborarea poetului Mircea Dinescu cu Securitatea. Mai mult, Vadim Tudor i-a cerut lui Claudiu Secasiu, potrivit unui comunicat de presa transmis ieri de PRM, sa cerceteze si faptul ca Dinescu a folosit Colegiul CNSAS pentru "o serie de activitati de tip mafiot".
Totdata, liderul PRM a cerut CNSAS "sa verifice identitatea reala a aceluia care isi semna notele informative, in anii 1980-1988, cu pseudonimul "Moromete". In acest sens, Corneliu Vadim Tudor a precizat ca "exista oameni care, sub prestare de juramant, pot depune marturie ca acesta nu era altul decat Mircea Dinescu". El i-a transmis presedintelui Colegiului, in scrisoare, ca pana nu va face lumina "in privinta colaborarii cu Securitatea a unor membri ai CNSAS si, in primul rand, a celui mai vehement acuzator, M. Dinescu", institutia pe care o conduce "nu va avea nici credibilitate, nici autoritate morala sa-i judece pe altii". Pe de alta parte, liderul PRM a anuntat ca a trimis CNSAS si materiale de presa aparute in publicatiile sale "Romania Mare" si "Tricolorul", printre care unul referitor la o nota in care apare numele M. Dinescu, semnata de fostul director al SRI Costin Georgescu. Astfel, C.V Tudor a mai cerut conducerii CNSAS sa-l audieze si pe Costin Georgescu pentru a declara daca semnatura ii apartine sau nu.
Atacul lui Vadim a fost generat de declaratiile de marti ale lui Mircea Dinescu, potrivit carora a cerut institutiei din care face parte sa discute cazul lui C. V. Tudor, care ar fi declarat ca, in 1980, l-a convocat pe seful Securitatii, Iulian Vlad, sa descifreze inscriptiile din interiorului grupului sanitar din Piata Romana. Dinescu a mai spus atunci ca initiativa lui Corneliu Vadim Tudor "este o incalcare a drepturilor omului, pentru ca oamenii aia aveau dreptul sa scrie orice pe pereti".