Nicolae Vacaroiu, presedintele pesedist al Senatului, crede ca Guvernul Tariceanu va cadea marti, la dezbaterea motiunii de cenzura initiata de PSD impotriva asumarii raspunderii pe un pachet de 17 legi de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
El a estimat ieri la Pitesti ca acest lucru este posibil in proportie de 80%.
"Am anumite semnale. In plus, in sala vor fi sute de angajati din sistemul sanitar care nu agreeaza legile lui Nicolaescu", si-a motivat Vacaroiu afirmatia.
Curios este faptul ca tot ieri, si tot la Pitesti, vicepresedintele PNL Arges, Valeriu Acatrinei, a sustinut acelasi lucru. El declarat, potrivit Agentiei Amos News, ca exista posibilitatea caderii Guvernului in plenul de marti al Parlamentului. Potrivit lui Acatrinei, sansa ca pachetul de legi privind reforma in Sanatate sa treaca este ca acesta sa fie votat de parlamentari de la toate partidele care au constiinta si isi dau seama ca sistemul sanitar trebuie reformat din temelii. "Motiunea initiata de PSD va trece daca grupurile de interese vor fi mai puternice decat constiinta. Actualul sistem este unul comunist, invechit, si numai oamenii refractari la nou si la schimbare vor sa-l mentina. Nu putem intra in Uniunea Europeana cu un astfel de sistem, in care nimeni nu stie cum si pe ce se cheltuie banul public si nimeni nu raspunde pentru calitatea actului medical", a declarat Acatrinei. (I.N.)